Autor: Informer.rs

24.07.2022.

15:15

Foto: Teniski savez Srbije

Sport

SRPKINJA POKORILA EVROPU! Upamtite ovo ime, ona je BUDUĆNOST NAŠEG TENISA!

Evropsko prvenstvo je održano u češkom Prerovu, gde je Mia fenomenalnim pobedama, bez izgubljenog seta, došla prestižne titule.

Mlada Mia je bila šampionka Srbije u konkurencijama do 10, 12, 14 i 16 godina, a igrala je za reprezentaciju u juniorskim kategorijama!

Imala je uspeh i na međunarodnim turnirima, a odigrala je devet ITF turnira za juniorke i osvojila šest. 

Informer

 

Do zlatne medalje stigla je ostvarivši šest pobeda bez izgubljenog seta, od toga čak četiri rezultatom 6:1, 6:1, a u finalu je deklasirala reprezentativku Španije Martu Soriano Santijago.

Idol joj je Novak Đoković, a njena kolekcija sada broji preko 100 trofeja!

- Na evropsko prvenstvo u Prerov otišla sam sa vizijom i zadatkom da se vratim kući okićena zlatom. Već nakon prvog meča znala sam da sam na tom putu i da mogu do cilja koji sam sebi zacrtala. Iz meča u meč bila sam sve jača, motivisanija, nadahnutija, posebno u finalu gde protivnici nisam dala da diše. Agresivnom igrom, maksimalnom koncentracijom i inspiracijom da Srbiji donesem zlato išla sam iz gema u gem do potpunog trijumfa. Presrećna sam, srce mi je puno, donosim zlato u moju Srbiju, moj Bor. Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak i intoniranje naše himne, verujem da ću isto učiniti i doživeti i na Rolan Garosu kao što su to učinili Novak i Ana - rekla je evropska šampionka Mia Ristić, koja se od pre dve nedelje nalazi i na WTA listi zahvaljuući sjajnim rezultatima koje je ostvarila na profi turnirima u maju i junu. Trenutno je 1285. na svetu na profi sceni.