Autor: Informer.rs

30.07.2022.

07:00

Foto: ap/pixabay

Sport

PROŠLA SU TRI MESECA OTKAKO JE BEKER U ZATVORU! Advokat OTKRIO u kakvom je stanju bivši Novakov trener! Evo čime se sada BAVI!

Nekadašnji trener najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića je 8. aprila u londonskom sudu proglašen krivim zbog bankrota, sa četiri od 24 tačke. Sudija Debora Tejlor je 29. aprila donela konačnu presudu, koja je glasila - dve i po godine zatvorske kazne za Bekera.

Navršilo se tri meseca od tog trenutka. Beker je najpre upućen u zloglasni zatvor Vandsvort, da bi mesec dana kasnije bio prebačen u londonski Hanterkomb.

Borisovi zatvorski dani bili su nepoznanica, sve dok za nemačke medije nije progovorio Bekerov advokat Kristijan-Oliver Mozer.

Prema njegovim rečima, mnoge informacije koje su se pojavile u medijima bile netačne, od toga da je Beker uputio poziv za hitan slučaj iz svoje ćelije, preko toga da su mu bila ostavljena vrata od ćelije, pa dotle da je način života nemačkog asa u zatvoru izazvao negodovanje ostalih zatvorenika.

Informer

Novak Đoković i Boris Beker iz dana kada su sarađivali

Advokat je otkrio da se Beker dobro oseća i da mu ide dobro u takvim okolnostima, ali i da je dobio posao u zatvoru, kao asistent predavačima u zatvorskim učionicama.

- Boris radi isključivo kao asistent u učionici. Njegovi zadaci uključuju deljene radova učenicima, a ponekad i prenošenje sopstvenih iskustava u diskusiji u učionici - istakao je advokat Mozer.

Bekerov zastupnik je dodao i da su netačne informacije da će Beker po odsluženju kazne biti deportovan iz Velike Britanije.