Autor: Informer.rs

08.08.2022.

06:33

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

KIRJOS SE OPORAVIO I ZABORAVIO ĐOKOVIĆA! Nik podigao trofej u Vašingtonu!

Nestašni dečko svetskog tenisa nastavio je gde je stao na Vimbldonu. Poraz od Novaka Đokovića u finalu najprestižnijeg grend slema nije ga mnogo poremetio.

U Londonu je pokazao da ide ka svetskom vrhu, a u Vašingtonu da nije slučajno sve ono što smo videli na Vimbldonu. Posle tri godine je stigao do titule na turniru iz Serije 500 u američkoj prestonici. Posle dva sata i 22 minuta je dobio Japanca Jošihita Nišioku – 6:4, 6:3 i napravio dobru uvertiru pred Ju Es open koji počinje 29. avgusta. 

Informer

Titula za Nika Kijrosa u Vašingotnu

Kirjos je u Vašingotnu došao do sedmog trofeja u karijeri, a i pre tri godine je poslednji put slavio upravo u Vašingtonu. Tada je u finalu bio bolji od Danila Medvedeva.

Izašao sam sa velikom energijom i znao sam da imam iskustvo da dobijem ovo finale. Volim ovaj teren, odigrao sam mnogo dobrih mečeva ovde. Ja sam zaista, zaista zadovoljan kako sam odigrao ove nedelje. Za mene je to veoma emotivno, da vidim gde sam bio prošle godine, a gde sam sada. Velika transformacija. Bio sam na nekim zaista mračnim mestima i uspeo sam da to preokrenem. Ima toliko ljudi koji su mi pomogli da stignem ovde, ali sam i sebi pokazao ozbiljnu snagu. Samo da nastavim, istrajem i prođem kroz sve napore, budem još jači i osvajam turnire poput ovog - rekao je Kirjos.

Bonus video