Autor: Informer.rs

12.08.2022.

18:08 >> 18:15

Foto: Starsportphoto

Sport

SRBIJO, RADUJ SE! Novak MOŽE u Ameriku!?

Sjajne vesti stižu nam iz Amerike! Naime, američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti ublažio je mere u borbi protiv koronavirusa. Nova odluka glasi - nevakcinisani će biti tretirani isto kao i vakcinisani! Dakle, po svoj logici Novak Đoković će 29. avgusta krenuti u pohod na svoju 22. grend slem titulu u Njujorku! 

Španska "Marka" dodaje da Novak Đoković u ovom momentu samo čeka dozvolu organizatora kako bi krajem avgusta krenuo u pohod na US Open! 

Informer

Novak Đoković zbog pravila o vakcinaciji nije bio u prilici da se takmiči na Mastersima u Montrealu i Sinsinatiju, ali se potajno nadao da bi do promene moglo da dođe kada je US open u pitanju. Na sreću - jeste! Srpski majstor će u Njujorku napasti novi grend slem trofej i pokušati da izjednači rekord koji u ovom momentu drži Rafael Nadal. 

Đoković je na nedavno održanom Vimbldonu osvojio svoju 21. grend slem titulu i nedostaje mu jedna da se poravna sa Rafom. Prethodne sezone je na US openu jurio "zlatni slem", ali ga je Danil Medvedev savladao u finalu. 

US Open na programu je od 29. avgusta do 11. septembra!