Autor: Informer.rs

13.08.2022.

11:03

Foto: reuters

Sport

KATASTROFALNE VESTI ZA NOVAKA... Ništa od napretka na ATP listi!

Iako je postojala šansa da se Novak Đoković "podigne" na ATP listi nakon rane eliminacije Stefanosa Cicipasa u Montrealu, od toga ipak nema ništa! Bilo je već viđeno da će Novak da se vrati u Top 5, budući da je Grk ispao već u drugom kolu, ali je planove najboljem teniseru svih vremena pokvario Kasper Rud koji se plasirao u polufinale. 

Norvežanin je razbio Feliksa Ože Alijasima u Kanadi i izborio duel sa Hubertom Hurkačom. Pored toga, Kasper Rud je osigurao i dodatne poene, te će od ponedeljka biti peti teniser sveta, a samim tim ostvario je i najbolji plasman u svojoj karijeri. 

Informer

Rud će imati šansu da dodatno pojača svoj bodovni saldo u Montrealu budući da je, nakon seče glavnih nosioca, glavni favorit za titulu. U ovom monetu, Norvežanin ima 95 bodova više od Novaka Đokovića i sledeće sedmice će prestići srpskog majstora na ATP listi. 

Ukoliko bi pobedio Hurkača, pretekao bi i Karlosa Alkaraza i bio četvrti teniser sveta, a ako pobedi to bi ga dovelo na svega 115 bodova od Rafaela Nadala, koji je na trećem mestu.