Autor: Informer.rs

26.08.2022.

11:49

Foto: Reuters/Danielle Parhizkaran -USA TODAY

Sport

AMERIKANAC ISPROZIVAO US OPEN, SLAVNI TENISER STAO U NOVAKOVU ZAŠTITU! Osuo paljbu i po teniserima jer im je maca pojela jezik!

Mnoge ličnosti iz javnog sveta stale su u Novakovu odbranu i osudile odluku američkih vlasti, da zbog kovid protokola zabrani srpskom asu ulazak na teritoriju SAD-a.

Poslednji u nizu je 427. igrač sveta Tenis Sandgren, koji je na sva usta isprozivao Amerikance zbog sramnog kovid pravila.

- Ali kada, sada, CDC kaže da treba da tretiramo vakcinisane i nevakcinisane na isti način, ništa se ne pomera, ništa se ne menja... Mislio sam da će možda US Open i USTA iskoristiti ovu informaciju da se bore ili apeluju... Nisu ni pokušali! - napisao je Sandgren na društvenim mrežama i stao u odbranu Novaka Đokovića.

Ogorčeni Tenis je nastavio u istom tonu da iznosi optužbe na račun Ju-Es Opena.

- Smatram da je Međunarodna teniska komunikacija veliko bratstvo. Postoje jake veze u muškom krugu, ali iznenađujuće, čim se pojave ovakvi problemi, svi ćute. Ne znam zašto. To je tužno. Možda bi da su mnogi igrači govorili za Ju-Es open da se bore za Novaka, to bi napravilo razliku. Stvari mogu da se promene samo kada bi progovorili. Oni znaju šta se dešava. Sada ili misle da se njihov glas ne računa, ili da imaju veće šanse da pobede bez Novaka.

Informer

Tenis Sandgren

Američki teniser smatra da je borba jedino rešenje:

- Svuda smo se borili za izuzeće, da uvedemo mere koje omogućavaju održavanje turnira. Ali sada, odjednom, više se ne svađamo, jer nas nije briga. Po mom mišljenju, ne treba da se brinemo - izjavio je Tenis Sandgren.