Autor: Informer.rs

26.08.2022.

23:03

Foto: Tanjug

Sport

OGLASIO SE NADAL I ODMAH ZAKUKAO! Tenis je veći od NOVAKA i ja sam mnogo toga propustio...

Neće Novak Đoković, na svu sreću, trpeti torturu nalik onoj u Australiji, ali srpski teniser neće dobiti priliku da se bori za svoj 22. grend slem trofej na US Openu. Najboljem teniseru svih vremena zabranjen je ulazak u Ameriku zbog toga što nije vakcinisan. 

Rafael Nadal je profitirao što Novaka Đokovića nije bilo u Melburnu, a mogao bi i sada u Njujorku. Španac se nada istom epilogu na US Openu, a on je neposredno pred početak grend slema prokometarisao čitavu situaciju. 

- U neku ruku smo znali da neće igrati ako se pravila o ulasku u SAD ne promene. Lično, žao mi je, uvek je šteta kada najbolji ne mogu da igraju, da li zbog povreda ili nekih drugih razloga. Veliki je gubitak kada ne igra jedan od najboljih, to je teško i za navijače, za turnir, kao i za igrače, jer uvek želimo da najbolji među nama budu tu - rekao je Rafael Nadal. 

Informer

Odmah je Španac pokazao da ima mnogo problema sa egom i svoje probleme sa povredama uporedio je sa situacijom Novaka Đokovića...

- I ja sam izgubio mnogo mečeva i propustio turnira zbog povreda, a takmičenje se nastavljalo, teniski svet je nastavio svojim putem. Iako Đokovićev izostanak nije dobra vest, svet tenisa je veći i od njega i od mene i od Rodžera (Federera). Novak je jedan od najboljih igrača u poslednjih 20 godina i žao mi je što neće igrati - jasan je Španac. 

Nastavio je potom Španac, po dobrom običaju, da se žali na probleme sa povredama. 

- Teško je zalečiti povredu trbušnog zida, jer je na delu tela koje zahteva fleksibilnost. Imao sam ožiljak u početku, nije bilo lako, ali nadam se da ću biti spreman za turnir. I dalje sam oprezan kod servisa, ali generalno gledano, treniran punim intenzitetom - podvukao je Nadal.