30.08.2022.

05:25

Foto: Tanjug/AP

Sport

GREND SLEM DEBITANT DEKLASIRAO 12. IGRAČA PLANETE! Nova teniska bajka u Njujorku, FAVORITI "PADAJU KAO KRUŠKE"!

Mnogi su pomsili da će poraz Stefanos Cicipasa od Daniela Elahia Galan obeležiti prvi dan Otvorenog prvenstva Amerike, ali onda se desio još veći šok.

Trenutno 303. teniser sveta i debitant na na grend slem turnirima, Brendon Holt pobedio je ovogodišnje četvrtfinalistu Vimbldona Tejlora Frica.

Prvi set je poprilično ujednačen s obe s trane do taj-brejka, tu je Fric bio uspešniji sa 7:3, te se tada činilo da je uspeo slomi otpor autsajdera na ovom meču.

Informer

Brendon Holt

Ipak, i drugi set je otišao u taj-brejk, a Holt je tada bio uspeniji sa 7:1.  Dva puta je u trećem Holt oduzeo servis Tejloru Fricu, osvajač Indijan Vels Mastersa je jedan uspeo da vrati, ali ne i drugi.

Već na startu četvrtog seta Holt je brejknuo Frica. Vratio 12. igrač planete brejk, ali ponovo je izgubio servis, a onda više nije bilo povratka, te je na njemu ostalo samo česitata Holtu na pobedi karijere.

Informer

Brendon Holt Tejlor Fric

Holt se na turniru u Njujorku kvalifkovao putem kvalifkacija, a sada je ustvario neverovatan trijumf u prvom kolu.

U narednoj rundi igraće protiv 66 teniser sveta, Argentinca Pedra Čačin koji je drugo kolo izborio nakon pet dugih setova protiv slovenačkog igrača Alijaža Bedenea.