Autor: Informer.rs

31.08.2022.

06:56

Foto: REUTERS/Hannah McKay

Sport

ŠOK ZA ŠOKOM U NJUJORKU! Eliminisane šampionke Ju Es opena i Vimbldona!

Ema Radukanu završila je učešće u Njujorku pošto je bolja od nje bila Francuskinja Alize Korne sa 6:3, 6:3.

Radukanu ispala

Posle pet godina se desilo da šampiona ispadne već u prvom kolu. To se dogodilo Anđeliki Kerber još 2017. godine. Ema je dobro otvorila meč i imala je brejk prednosti, ali je njena protivnica uzvratila serijom od pet osvojenih gemova i tako je slomila otpor Radukane.

Korne će u drugoj rundi igrati sa Kateržinom Sinjijakovom, koja je pobedila Tejlor Taunzend sa 6:4, 4:6, 6:2.

Kraj za šampionu Vimbldona

I Francuskinja Klara Burel je priredila iznenađenje. Eliminisala je šampionku Vimbldona Elinu Ribakinu sa 6:4, 6:4 u prvom kolu US Opena. Burel je trenutno 131. teniserka sveta i plasman u glavni žreb je izborila kroz kvalifikacije, a za pobedu joj je trebao 91. minut igre.

Francuskinja je povela 4:2 u prvom setu, ali je Ribakina uspela da izjednači na 4:4.Burel je u devetom gemu napravila novi brejk, a onda je bila sigurna na svoj servis za 1:0 u setovima. Francuska teniserka je u drugom setu povela 2:0, a onda je držala prednost od dva gema i zasluženo je stigla do pobede. Meč je trajao 91 minut.

Francuskinja će u drugom kolu US Opena igrati sa pobednicom meča između Amerikanke Venus Vilijams i Belgijanke Alison van Ujtvank.

Bonus video