Autor: Informer.rs

31.08.2022.

07:12

Foto: USA Today

Sport

RAFA IZGUBIO SET PA ZGROMIO mladog rivala iz Australije na startu Ju Es opena!

Imao je Rafael Nadal mnogo teži posao nego što se očekivalo. Morao je da juri minus. Hiđikata je iskoristio je opuštanje rivala na startu meča i osvojio prvi set.

Ali, to je bilo sve. Nadal je uzvratio furioznom serijom u drugom setu za 6:2, a potom strpljivom igrom u nastavku rutinski preokrenuo na 2:1. U četvrtom setu je brzo napravio brejk, ali nije se predavao Hiđikata. Tek posle 56 minuta igre u četvrtom setu je Španac uspeo da slomi otpor rivala i iskoristi petu meč loptu. 

- Veoma sam srećan. Dugo sam čekao. Neko vreme sam mislio da se neću ni vrati u Njujork. Nisam igrao 50 dana. Moram da budem skroman, ovo je proces. Moram da gradim stvari iz meča u meč. Moraš da prihvatiš stvari kakve jesu, da ostaneš pozitivan u glavi i da dam sve od sebe svakog dana - kazao je Rafa posle pobede.

Informer

Rafael Nadal

Rafael Nadal će se za treće kolo boriti sa iskusnim Fabiom Fonjinijem koji je posle preokreta, nakon štro je bio u minusu dva seta, pobedio Aslana Karaceva sa 3:2.

Italijan je izgubio prva dva seta sa 1:6, 5:7, ali je onda ouzvratio sa 6:4, 6:1, 6:4 i izborio drugo kolo poslednjeg grend slema u sezoni.

Bonus video