Autor: Informer.rs

03.09.2022.

18:51

Foto: Tanjug/AP

Sport

OVDE SAM ZBOG FEDERERA! Beretini pričao o RODŽERU nakon što je RAZBIO Mareja!

Uspeo je Mateo Beretini uspešno da prođe i treću prepreku u Njujorku. Italijan je noćas savladao Endija Mareja i plasirao se u četvrtu rundu takmičenja, a nakon meča glavna tema bio je Rodžer Federer. Beretini se nada da će se Švajcarac uskoro vratiti na ATP tur budući da je on njegov idol od malih nogu. 

- Mislim da sam o tome pričao dosta puta. Verovatno nikada neće biti dovoljno. Prvo, razlog zašto sam ovde je Rodžer. Bio je moj idol kada sam odrastao. Navijao sam za njega. Želim da se vrati. To bi bilo odlično za njega i tenis. On je podigao tenis na viši nivo, zbog stvari koje je radio na terenu. Jedinstven je, kao i Serena. Želim mu brz oporavak, nek uradi šta može da se vrati. Voleo bih još jednom da igram protiv njega - rekao je Beretini. 

Informer

Naredni rival italijanskog tenisera je Alehandro Davidovič Fokina od kog je prošle sezone izgubio u Monte Karlu. 

- Ne poznajem ga dobro. Izgubio sam prošle godine u Monte Karlu od njega. Mislim da je veoma dobar igrač, veoma talentovan, fizički jak. Biće težak meč. Trenirali smo jednom pre turnira, tako da mogu da znam bar malo šta da očekujem. Igra dobro, u Monte Karlu je stigao do finala, prvog na Mastersu. Sigurno da ima samopouzdanja - dodao je Italijan.