Autor: Informer.rs

04.09.2022.

06:38

Foto: Reuters

Sport

NADAL PONIŽAVA RIVALE, NEMA MILOSTI! Rafa pregazio nesrećnog Gaskea 18. put u karijeri!

Četvorostruki šampion grend slema u Njujorku Raafel Nadal pobedio je 18. put u karijeri Francuza Rišara Gaskea, 6:0, 6:1, 7:5. 

Francuz čak 14 godina nije uzeo set ni Rafi, koji je s druge strane dobio 34 uzastopna seta. I ovoh puta je Gaske bio nemožan protiv raspoloženog Nadala, koji je rutinski dobijao poene i gemove, pa je bilo jasno da Francuz ne da ne može do izenađenja, nego ni do seta.

Rafa je u prvi i drugom setu pregazio rivala, prvo sa 6:0, pa 6:1. Gaske je najveći otpor pružio u poslednjem setu. Iako je Nadal poveo sa 2:0, Francuz je konačno proigrao, uspeo je da veže tri gema i povede sa 3:2. Međutim, to je bilo sve. Na 5:5  Nadal je napravio ključni brejk, a potom i 7:5 i plasmana među 16 najboljih.

Informer

Rafael Nadal ne staje

Španac će u meču za plasman u četvrtfinale US Opena igrati protiv 26. igrača sveta, Amerikanca Frensisa Tijafoa.

Još jedan Španac,  Karlos Alkaras, lako je eliminisao Amerikanca Džensona Bruksbija. Alkarasu je za pobedu i plasman u osminu finala US opena bilo potrebno nešto više od dva sata (6:3, 6:3, 6:3).Mladi Španac će u osmini finala USO igrati protiv boljeg iz duela Čilić – Evans.

Andrej Rubljov posle maratona eliminisao Denisa Šapovalova, posle više od četiri sata tenisa bilo je 6:4, 2:6, 6:7, 6:4, 7:6.

Informer

Andrej Rubljov

Rus je poveo sa 1:0, ali je onda izgubio naredna dva seta, pa je morao da juri rivala i na kraju je uspeo. Šapovalov je bio bolji u trećem setu, ali je morao da spasi set loptu na 5:6, da bi zatim slavio u taj-brejku.

Rubljov je u petom setu napravio brejk za za 5:4, a onda servirao za meč. Međutim, ispustio je 40:15 i čak tri meč lopte, pa se otišlo u super taj-brejk u kojem je, ipak, trijumfovao. Trenutno 11. teniseru sveta protivnik u osmini finala USO biće Kemron Nori.

Bonus video