Autor: Informer.rs

05.09.2022.

06:26

Foto: USA Today

Sport

ŠOK U NJUJORKU! Nik Kirjos srušio branioca titule Danila Medvedeva i plasirao se u četvrtfinale!

U osmini finala Us opena Nik Kirjos je šokirao prošlogodišnjeg šampiona Danila Medvedeva posle dva sata i 56 minuta igre 7:6 (11), 3:6, 6:3, 6:2.

Nik Kirjos sada vodi 4:1 u direktnim susretima protiv Danila Medvedeva. Australijanac je potvrdio da ove sezone igra u formi života, jer posle finala Vimbldona, kada je poražen od Novaka Đokovića, nastavlja da niže pobede. 

Kirjos srušio Medvedeva u četiri seta

S druge strane, Medvedev će sigurno izgubiti prvo mesto na ATP rang listi posle Ju Es opena, a mogli bi da ga naslede  Rafael Nadal, Karlos Alkaraz ili Kasper Rud, zavisi od razultata u Njujorku. 

Australijanac uspeo je da savlada jednog od favorita za trofej na aktuelnom grend slemu posle dva sata i 56 minuta. U četvrtfinalu će snage odmeriti sa još jednim Rusom - Karenom Hačanovim, koji je bio bolji od Karenja Buste. 

Informer

Nik Kirjos srušio Danila Medvedeva u osmini finala US opena

Prvi set trajao je čak sat i četiri minuta. Kirjosu je stavio tačku u taj-brejku koji je okončan rezultatom 13:11.

Izgubljen set nije demoralisao Rusa, samo ga je dodatno motivisao, pa je Danil podigao nivo igre. Sa dva brejka vrlo brzo je stigao do vođstva 5:1 u gemovima, a potom i da dobije gem. 

Usledio je revanš Kirjosa, koji u trećem setu prvi pravi brejk koji mu je bio dovoljan da dođe do seta i prednosti u meču.

Informer

 

Medvedev je u četvretom setu ostao bez dva vezana servis gema, mogao je prvi odmah da vrati, ali je prokockao šansu, potom je Nik poveo sa 5:1 i rutinski duel priveo kraju.

Bonus video