Autor: Informer.rs

05.09.2022.

07:02

Foto: ap photo

Sport

ISPAO SAM IDIOT! Nik Kijros nikad iskreniji posle pobede Rusa!

Drugi put u 2022. godini, a četvrti u međusobnim susretima, savladao je Nik najboljeg igrača sveta, a ovog puta ga je zaustavio na putu do najprestižnijeg trofeja. Posle 176 minuta je slavio sa 7:6 (11), 3:6, 6:3, 6:2 i revanširao se Rusu za poraz u januaru u Melburnu.

Nik je u trećem setu tako udario loptisu da ni Patrki Mekinrou nije bilo jasno da li je to po pravilima. Medvedev pogodio lopticu ramom, a Kirjos ušao sa strane u deo terena Medvedeva i vratio lopticu. Ispostavilo se da nije po pravilima i Nik je izgubio poen.

- I dalje ne mogu da verujem da sam napravio tako glupav potez - kazao je Nik i nastavio:

Mislio sam da je dozvoljeno. Znam da će sada to svuda prikazivati po centru, pa ću izgledati kao idiot! - iskren je bio Australijanac. 

- Bio je to sjajan meč, Danil je branilac titule. Bilo je mnogo pritiska na njegovim ramenima. Ipak, igrao sam vrlo dobro u poslednjih nekoliko meseci. Kakvo mesto da ovo uradim, pun stadion u Njujorku, izuzetno sam srećan. Ne želim da razočaram publiku. Na putu smo već četiri meseca, svi imamo porodice koje želimo da vidimo, ali hajde da nam se ovaj put isplati. Želim da idem do kraja, nadam se da je to moguće - kazao je Nik. 

Informer

 

Srećan je što se konačno dokazao i u Njujorku.

- Ovde iskreno nisam imao mnogo lepih boravaka. Srećan sam što konačno mogu da vam pokažem šta čine naporan rad i posvećenost. Trebalo mi je 27 godina.

U četvrtfinalu će Nik Kirjos snage odmeriti sa još jednim Rusom - Karenom Hačanovim, koji je bio bolji od Karenja Buste. 

Bonus video