Autor: Informer.rs

07.09.2022.

06:57

Foto: reuters

Sport

RUS SRUŠIO KIRJOSA POSLE MARATONA I 5 SETOVA! Hačanov prvi put u polufinalu grend slema!


Rus je u dva navrata imao prednost, dobio je prvi set, ali je Nik uspeo da se vrati. Potom je opet Hačanov poveo sa 2:1, ali je Australijanac pronašao način da uzvrati i izbori peti set.

Ipak, Rus je dobio odlučujući set i na kraju meč i plasirao se prvi put u polufinale nekog grend slem turnira. U borbi za finale Ju Es opena čeka ga duel sa Kasperom Rudom.

Kraj sa Kirjosa

U prvom setu ni jedan ni drugi nisu bili ni blizu brejk lopti, ali u 12. gemu Kirjos propušta gem loptu, potom Rus pravi brejk i osvaja prvi set. Potom se Australijanac žalio na bol u listu dok hoda, ali se nije predavao. Napravio je brejk u trećem gemu, da bi do kraja seta bez problema držao svoj servis i izjednačio u setovima na 1:1.

Informer

Nik Kijros zaustavljen u četvrtfinalu Ju Es opena

Na startu trećeg seta već u prvom gemu Kirjos je imao šansu da naparavi brejk. Ali Hačanov je spasio dve brejk lopte. Još dve je Rus spasao pri rezultatu 4:4, a onda Kirjos spasava dve uzastopne brejk i set lopte. Međutim,  Karen nije prokockao narednu šansu, dobio je set i opet poveo u meču. 

Australijanac odustajao, uprkos tome što je u četvrtom setu ispustio brejk prednosti. Set je otišao u taj-brek koji je Nik bolje odigrao i izborio odlučujući peti set. 

Kada je bilo najpotrebnije, Rus je bio najbolji. U prvom gemu petog seta došao do brejk lopte i iskotistio je.  Kirjos je stvorio u nastavju dve brejk šanse, ali se Hačanov nije dao.  Sačuvao je brejk prednosti i posle tri sata i 40 minuta igre pobedio i plasirao se u polufinale. Hačanov je dvaput igrao u grend slem četvrtfinalu, a sada je u polufinalu i igraće sa Kasperom Rudom iz Norveške. U jedinom prethodnom okršaju, u Rimu 2020. slavio je Rud.

U preostala dva četvrtfinala sastaju se Rubljov – Tijafo i Alkaraz – Siner.

Bonus video