Autor: Informer.rs

07.09.2022.

22:26

Foto: printscreen

Sport

ČUDNO JE ŠTO JE OSVOJIO DVA GREND SLEMA... Vilander progovorio o NADALU!

Veliko čudo režirao je Fransis Tijafo kada je u osmini finala US Opena eliminisao Rafaela Nadala sa 3:1. Španski teniser važio je za glavnog favorita da osvoji 23. grend slem titulu, ali mu je Amerikanac na iznenađenje mnogih stao na put. 

Mnogi su analizirali situaciju oko Rafaela Nadala koji poslednjih meseci, navodno, ima mnogo problema sa povredama. Jedan od njih je i Mats Vilander koji smatra da je Španac bio prespor u duelu sa Tijafom. 

- Delovalo mi je kao da je bio prespor i zbog toga nije uspevao da čita Tijafoovu igru. Kada pogledate Fonjinija i Tijafoa, njihovi bekhendi su kratki i brz. Ne smemo da zaboravimo da Rafa nije igrao dovoljno tenisa. Čudo je što je osvojio dva Grend slema ove godine i igrao polufinale Vimbldona - rekao je Mats Vilander. 

Informer

Bez obzira na ranu eliminaciju Rafeal Nadal još uvek ima šansu da postane prvi teniser sveta. Ipak, da bi se to desilo potrebno je da pre finala ispadnu Karlos Alkaraz i Kasper Rud. Norvežanin je već u polufinalu gde čeka Karena Hačanova i važi za velikog favorita u tom duelu. 

- Ako pogledate celu sezonu, on je osvojio dva Grend slema i pored toga kako mu je izgledao ostatak sezone – to je neverovatno. Nismo to očekivali, ali mislim da igrači znaju da Rafa nije na 100 odsto svojih mogućnosti - dodao je Šveđanin. 

Još uvek nije poznato da li će i kada Rafeal Nadal ponovo na teren, ali je sigurno da neće biti u sastavu Dejvis kup reprezentacije Španije za grupnu fazu koja se igra u Valensiji.