Autor: Informer.rs

14.09.2022.

07:44

Foto: Starsportphoto

Sport

ĐOKOVIĆ JE NA 15. MESTU! Jednu stvar mora da uradi ako želi da igra u Torinu!

U ATP trci računaju se samo bodovi osvojeni u 2022. Novak Đoković nije igrao na Australijan openu, deportovali su ga jer nije vakcinisan, a trebalo bi da se vrati 2023. tako bar najavljuju tamošnji mediji.

Novak će igrati u Torinu

Nije ga bilo ni na Indijan Velsu i Majamiju, osvojio je Rim, pa je stao u četvrtfinalu Rolan Garosa. Nole je trijumfovao na Vimbldonu, ali nije osvojio bodove, ATP je kaznio Engleze jer nisu dozvolili Rusima i Belorusima da se takmiče, a kažnjeni su teniseri. U Ameriku nije ušao jer nije vakcinisan, pa nije igrao na Ju Es openu. 

Zbog toga je Novak na 15. mestu po broju osvojenih bodova u 2022. godini. Pa, iako na završnom mastersu igraju osmorica najboljih u toj sezoni, srpski as i dalje ima rezervisano mesto za takmičenje u Torinu.

Informer

NOvak Đoković će igrati u Torinu



Ali, ima jedan uslov. Ne sme da ispadne iz TOP 20. Svaki osvajač grend slema u godini ima rezervisano mesto na završnom mastersu, pod uslovom da bude u Top 20 do poslednje ATP liste pre turnira. 

Novak se prijavio za turnir iz kategorije 250 koji će se igrati u Tel Avivu, a čeka ga i masters u Parizu, koji nosi 1.000 bodova. Iza njega u ATP trci su Marin Čilić , pa Karen Hačanov, Nik Kirjos  Dijego Švarcman, dok je na 20. mestu Roberto Bautista Agut.

Lider u ATP trci je  Karlos Alkaraz, šampion Ju Es opena. Po broju bodova osvojenih u 2022. godini prate ga Rafael Nadal, koji je siguran učesnika poslednjeg turnira u sezoni, kao i Kasper Rud, dvostruki finalista grend slemova – Rolan Garosa i US opena

Bonus video