13.09.2022.

18:50

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠAMPION US OPENA STIGAO U VALENSIJU! Evo da li će Alkaraz IGRATI za Španiju protiv Srbije!

Uprkos dolasku, nastup pobednika ovogodišnjeg US Opena na početku takmičenja u duelu sa Srbijom je neizvestan.

- Veoma sam ponosan što sam kao prvi teniser sveta došao da pomognem ekipi. Uvek je posebno igrati u Dejvis kupu. Tamo je jedinstvena atmosfera i radujem se što ću biti deo tima - rekao je Alkaraz.

Osvajač prvog grend slema u karijeri je stigao u Valensiju, dan pre duela Španije i Orlova na početku grupne faze takmičenja u Dejvis kupu.

- Nadamo se da može da se oporavi što pre. Još ne znamo da li će moći da igra u sredu - dodao je selektor Španije Serhi Brugera.

Mnogi su očekivali da će Alkaraz propustiti takmičenje u Dejvis kupu, pošto je u ponedeljak izjavio da se "probudio mrtav umoran" posle finalnog meča u četiri seta protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

Informer

Karlos Alkaraz

Pre finala, 19-godišnji Španac odigrao je tri meča po pet setova u Njujorku, uključujući i četvrtfinalni duel protiv Italijana Janika Sinera, koji je trajao pet sati i 15 minuta.

- Videćemo kako se oseća, razgovaraćemo s njim. Što pre bude mogao da igra, to bolje. Ali način kojim je dobio tri meča u pet setova je neverovatan psihički i fizički napor. Najmladji je prvi teniser sveta, nema mnogo reči za to - istakao je Brugera.

Posle duela sa Srbijom, Španija će u Grupi B igrati u petak sa Kanadom i Južnom Korejom u nedelju. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale, koje će se igrati u novembru u Malagi.