15.09.2022.

14:32 >> 13:36

Foto: reuters

Sport

RAFIN STRIC UVEREN: Alkaraz će naslediti Novaka, Rafu i Rodžera!

https://informer.rs/sport/tenis/734183/novak-djokovic-atp-lista-karlos-alkatazAlkaraz je pre pet dana po prvi put karijeri osvojio grend slem titulu, pošto je u nedelju trijumfovao na Ju-Es openu. Mladi španski teniser je od ponedeljka zvanično prvi na ATP listi.

- Karlos je za dve nedelje ostvario nešto o čemu mnogi sjajni teniseri sanjaju celu karijeru. Zrelost uz koju je uspeo ovo da ostvari je teško nadmašiti. O njemu su mi pričali kada je imao 12, 13 godina. Ja sam ga prvi put gledao kada je imao 14, 15 godina. Tada me je impresionirao. Alkaraz je pokazao da je teniser koji ima najviše šansi da zameni "veliku trojku -  rekao je Nadal.

Toni Nadal je trenirao Rafaela Nadala od 1990. do 2017. godine. On je trenutno trener kanadskog tenisera Feliksa Ože-Alijasima.

Informer

Karlos Alkaraz

Alkaraz je najmlađi broj 1 u istoriji, a u isto vreme sprečio Ruda da on zauzme čelo ATP liste. 

Ovo je ludo. Nikada nisam ni pomišljao da bih sve ovo mogao da ostvarim sa 19 godina. Sve se desilo tako brzo. Maštao sam o ovome kao dečak, kada sam počeo da igram tenis. Zato je podizanje trofeja fantastična stvar. Nestvarno je što sam ostavio trag u istoriji, upisao moje ime.Kad pogledam šta je ostvarila Velika trojka, strašno je teško ostati na ovom nivou još 20 godina. Ne želim da poredim sebe s njima, nego im se divim - rekao je Alkaras u Njujorku posle trijumfa.

Bonus video