Autor: Informer.rs

18.09.2022.

22:00

Foto: Tanjug

Sport

POZNATI SVI UČESNICI LEJVER KUPA! Evo ko pored NOVAKA prati Federera u PENZIJU!

Od ranije je poznato da će Lejver Kup okupiti članove "velike četvorkte", te da će Tim Evrope predstavljati Novak Đoković, Rafael Nadal, Endi Marej i Rodžer Federer, te Stefanos Cicipas i Kasper Rud. Poslednji član nije bio poznat sve do danas kada je objavljeno da će peti deo "posade" biti Mateu Beretini. 

Italijanski teniser će na Lejver Kupu imati ulogu prve "izmene" budući da će na teren O2 Arene u Londonu izaći samo u slučaju da se neko od njegovih saigrača i kolega povredi ili otkaže učešće. 

Informer

Ipak, šanse za to da Beretini zaigra su značajno manje nakon objave Rodžera Federera. Švajcarski teniser je nedavno objavi oda će Lejver Kup biti njegov poslednji turnir na kom će učestvovati, te da se posle mečeva u Londonu oprašta od profesionalnog tenisa. 

Nedavno je objavljeno da će Tim Sveta predstavljati Feliks Ože Alijasim, Tejlor Fric, Dijego Švarcman, Aleks De Minor, Fransis Tijafoe, Džek Šok, dok će ulogu prve alternative imati Tomi Pol. Kapiten je Džon Mekinro, a njegov pomoćnik u stručnom štabu je Patrik Mekinro.