Autor: Informer.rs

23.09.2022.

22:54

Foto: Tanjug/AP

Sport

MEČ VREDAN GREND SLEM FINALA! Rovovska BORBA i prva pobeda za TIM SVETA! De Minor srušio Mareja! (FOTO)

Počelo je sa dve pobede Evrope budući da su Stefanos Cicipas, a pre njega i Kasper Rud dobili svoje mečeve prvog dana Lejver Kupa. Posle njih na teren su izašli Endi Marej i Aleks De Minor, a koliko god dobar tenis navijačima poklonili Britanac i Australijanac gotovo svi u O2 Areni jedva su čekali kraj. Ono najvažnije je tek dolazilo, a to je oproštajni meč Rodžera Federera u dubl konkunreciji. Nije to previše zanimalo Aleksa De Minora koji je bio rešen da smanji zaostatak tima Sveta, a nakon dva sata paklene borbe to mu je i pošlo za rukom - 2:1! 

Ponovo je odluka pala tek u taj-brejku za meč koji se igrao u trećem setu! Aleks De Minor je režirao veliko iznenađenje i savladao Endi Mareja, te doneo prvi trijumf timu Sveta na Lejver Kupu. Australijanac je izgubio dobijen set na startu meča, ali ni to nije uspelo da ga pokoleba u nameri da slavi protiv Britanca. 

Informer

Gotovo sat i po vremena trajala je borba u prvom setu koju je Marej uspeo da reši u svoju korist. Ipak, nije De Minor želeo da se preda, napravio je brejk na startu drugog i uspeo da odvede meč u treći set. Posle velike borbe predstavnik tima Sveta uspeo je da povede slavi sa 10:8. 

Sada će na teren Rodžer Federer koji će u tandemu sa Rafaelom Nadalom igrati protiv Fransisa Tijafoea i Džeka Šoka.