Autor: Informer.rs

24.09.2022.

10:35

Foto: reuters

Sport

GENIJE! SPORTSKA IKONA! Leo Mesi, Bufon... Federeru stižu PORUKE IZ CELOG SVETA! Njegove reči ga posebno DIRAJU U SRCE!

Po završetku oproštajnog susreta viđeni su dirljivi momenti, a sam Federer je priznao da se pribojava da će ga emocije savladati u obraćanju, nakon što se njegova slavna karijera završila na Lejver kupu u petak, prenosi Rojters.

Stizale su Rodžeru ovih dana poruke kojima su mu bivši i sadašnji asovi odali priznanje na svemu što je uradio u karijeri.

Javili su se i bivši i sadašnji košarkaši, fudbaleri, među kojima je i Đanluiđi Bufon, čija je poruka bila naročito interesantne sadržine.

- Postoje sportske ikone koje zaustavljaju naše živote na trenutak kada kažu da je dosta. Nekim ljudima treba dati eliksir života, šteta je videti ih kako prestaju - poručio je čuveni golman.

Informer

Za razliku od Federera koji je kraj odsvirao u 41. godini, Italijan ne planira penziju iako je u januaru ove godine napunio 44.

- I dalje se osećam jakim i konkurentnim i oni koji se tako osećaju ne smeju da prestanu. Postoji još jedan razlog, živim svoje zlatno doba. A to znači da mogu sve. Ako prestanem, srećan sam. Ali, mogu da nastavim koliko želim. Nisam osvojio Ligu šampiona? Nije me briga. Bio sam srećan što sam se borio - dodao je Bufon.

Federera je spomenuo i Lionel Mesi, kratkom ali upečatljivom porukom na "Instagramu".

Informer

- Genije, jedinstveni u istoriji tenisa i primer za svakog sportistu. Želim ti sve najbolje u novom životnom poglavlju, nedostajaće nam da te vidimo na terenu - poručio je Argentinac.

Federera je u penziju video porukom u ispratio i Pit Sampras, čovek kojeg je upravo Rodžer zamenio početkom 21. veka na vrhu svetskog tenisa. 

Njegove reči mu posebno znače:

- Ne znam odakle da počnem, pa ću krenuti od početka. Kada smo se upoznali, imao si samo 19 godina, bio si igrač koji obećava, ali se već mnogo pričalo o tebi. Vodili smo veliku bitku na centralnom terenu Vimbldona i pobedio si me u pet setova - prisetio se Sampras njihovog okršaja na Vimbldonu 2001. godine i dodao: - Sećam se da sam napustio teren sa osećajem da sam naišao na sebi ravnog.

Priznaje i čuveni Amerikanac da u tom trenutku ni on sam nije bio svestan koliko će zapravo uspeha postići taj mladić iz Švajcarske koji ga je nadvisio u "Ol Ingland klubu".

- Nisam znao da ćeš 20 godina kasnije imati 20 grend slemova, da ćeš godinama biti broj jedan, da ćeš dominirati našim sportom; u stvari, da ćeš postići sve - zaključio je Sampras.