Autor: Informer.rs

01.10.2022.

17:45 >> 20:15

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOVAK U FINALU TEL AVIVA! Razbijanje u prvom, MUČENJE u drugom setu! Rus ipak zelen za SVOG IDOLA!

U prvom setu igra mačke i miša. Novak nije dao ruskom rivalu da dođe do daha. Sa dva lagana brejka i odličnom igrom Novak jer za 23 minuta stigao do prvog seta.

U drugom, zaigrao je Rus bolje. Srpski teniser jer upao u malu krizu i ovaj set se za razliku od prvog odužio. 

Informer

I jedan i drugi igrač su bili sigurni na svojim servisima. Ipak u devetom gemu Nole stiže do brejka, ali Rus uzvraća. Na kraju taj-brejk u kome jer Novak rutinski pobedio.

U finalu će igrati protiv pobednika meča Marin Čilić - Konstant Lestien.

TOK MEČA: 

DRUGI SET

TAJ-BREJK 7:3!

Novak je poveo, a onda posle duge razmene udaraca Safiulin srećno uz pomoć mreže stiže do izjednačenja 1:1. Odličan servis Novaka 2:1. Greška posle forhenda, previše  forsira ovaj udarac ruski teniser. Stiže brzo Nole brzo do 5:2 i rutinski dobija meč. Kraj! U taj brejku 7:3 za Đokovića i ukupno 2:0 za finale turnira. 

6:6 - As u pravi čas! Kreće Đoković silovitim udarcem ka taj-brejku! Greši Rus 30:0! Tri gem lopte ima Nole. Taj-brejk!

5:6 - Neverovatno, ali istinito! Novak servira za taj-brejk! Servira da ostane u setu, a imao je duel u rukama. Vodi Rus.

5:5 - Poveo je Novak, izjednačio Safiulin. Greši Đoković i na kraju, uzvraća Rus brejkom! Katastrofa! 

5:4 - BREEEEEJK! Majstorija, kakva improvizacija Safiulina sa linije! Novak to nije očekivao. Duplira prednost Rus 30:0. Na drugi servis Roman je uzeo samo 4 od 14 poena. Izjednačenje. Evo brejk lopte. I to je to! Nole će servirati za finale!

4:4 - Novak servira i odmah stiže do prednosti. Greši sada Safiulin, šalje loptu u aut 30:0. Prvi poen za Rusa u ovom gemu, Noleeee, bilo je boljih rešenja! Kad proradi prvi servis sve je lakše!

3:4 - Ponovo muči Safiulin srpskog asa. Vodi 30:15 u ovom gemu. Kakav poen , zaista svega je bilo snage, trčanja umeća, nažalost poen je osvojio Rus 40:15. Ne popušta Rus sa servisima. Novo vođstvo.

Informer

3:3 - Novaka u drugom setu ne služi prvi servis, pa i zbog toga nema lakih poena. Uuuu, jedan Đokovićevski forhend rivala trenutno je 15:15. Odlično se snašao Rus, pao je i dok je ležao uspeo je da vrati bekend, ali Nole onda smečuje i stiže do poena. Novo izjednačenje. Greši Safiulin u "reliju" nikad nije bio bliži brejk lopti, sali - aut! Novak servira za gem. Ništa i dalje od prvog servisa. Sreća za Rusa, mreža mu je donela viner. Đus! Prvi put se igra na razliku na Novakov servis. Brejk lopta! Prva u meču za Rusa. As kad je najvažnije! Izjednačenje. Druga brejk lopta za Romana, pa onda novi as! Sreća! Pokušao je opet agresivno Rus, ali prednost Đoković. Novak je trenutno u krizi. Greška, novo izjednačenje. Veži Nole dva prva servisa. Ajdeeeee! Evo asa! Naduži gem u meču dobija Novak! Spasao je dve brejk lopte!

2:3 - Servira Rus. Izvukao se Novak na forhend i 0:15. Odgovara rival. Izjednačenje. Još jedan dobar servis Safiulina za 30:15. Greši Đoković i pogađa mrežu. Odličan drugi servis safiulina koji konačno pokazuje zbog čega je polufinalista Tel Aviva. Definitivno Safiulin pruža jači otpor u drugom setu. 

2:2 - Prvi put Novak gubi jedan od prvih poena na svoj servis. Nova malo duža razmena za Novaka. Poen i kakav urlik! Da ga ceo svet čuje! Izjednačenje, pa novo vođstvo. Nije pogodio Roman, napao je krenuo agresivno, ali aut. Nadmudrio je Rus Noleta, kraća lopta na forhend rivala i Srbin ima gem loptu manje. Osvaja Novak gem i ponovo urlik! Ponovo burna rekcija. 

1:2 - Kakav servis, ali kakav ritern Novaka i poen! Nema rešenja Rus! Sada je imao sreće Safiulin posle riterna. Izjednačenje. Dupla servis greška i to četvrta Romanova. Novi servis, grom iz reketa. Novo izjednačenje. Dobar drugi servis u telo Rusa i gem lopta. Peti as. Novo vođstvo safiulina u ovom delu igre.

Informer

1:1 - Jednu malo dužu razmenu dobija Novak. Safiulin šalje na kraju loptu u aut. Odličan servis srpskog tenisera za 30:0. Novak bombarduje rivala loptom, i u ovom gemu na svoj servis stiže do 40:0. Greši sada Nole i pogađa mrežu. Aut! Previše grešaka Rusa sa aut linije, lako dolazi do gema Đoković. 

0:1 - Drugi set otvara servisom Safiulin. Nervozni Rus odmah pravi treću duplu servis grešku. Silovit servis, drugi as za Romana. Izjednačenje. Izjednačenje, ali novi as protivnika. Ne vredi. Muči se Safiulin i u drugom setu. Novo izjednačenje 40:40. Tri asa u ovom gemu! Moćan servis 215 na sat! Prednost za ruskog tenisera. Rus je poveo u drugom setu.

PRVI SET

6:1 - Novak servira za prvi set. Prvi, pa drugi poen, Đoković servira perfektno i opet dolazi do 40:0. Nole, Nole!!! Za 23 minuta, bez greške, osvaja uvodni set!

5:1 - Odgovara konačnoooo Safiulin. Verovali ili ne Rus ima tri gem lopte. Prvu ne koristi. Dupla servis greška Rusa! Evo prvog gema za Đokovićevog rivala. Malo lakše diše nema više nulu!

5:0 - Nastavlja Novak tamo gde je stao u četvrtom gemu. I u ovom gemu Nole dolazi do 40:0! Na korak je od prvog seta za samo 17 minuta!

4:0 - Safiulin ne može da pronađe rešenje za Đokovićeve udarce, novi poeni našeg tenisera, ovaj drugi za 30:0 uz malo i sreće. Aut! Nove tri brejk lopte za Srbina! Prvi poen na svoj servis iz osmog pokušaja. Spasava prvu brejk loptu. Uspeva i drugu! Novak šalje loptu u aut. Spasava Rus i treću brejk loptu. Izjednačenje. Zakuvalo se u ovom gemu. Publika je već videla Romanov poen, ali - novi aut! Četvrta brejk lopta. Odličan servis Safiulina, Novakov ritern i poen za Rusa, ipak peta brejk lopta! Novi brejk!

3:0 - Novak hvata bekend i dolazi do prvog poena u gemu. Munjevito je 30:0. Nove tri gem lopte za Đokovića, ali dupla greška. Međutim usledio je novi poen za Srbina i srpski as hita ka osvajanju prvog seta!

Informer

2:0 - BREEEEJK! Servira Novakov rival i posle dva odlična riterna na servis uzima dva poena 0:30. Par dobrih forhenda, ali - Rus pogađa mrežu. Već na startu tri brejk lopte i - ekspresno je 2:0 za Noleta.

1:0 - Prvi poen na meču osvaja Đoković. Odličan servis, Rus šalje loptu u aut. Nole ekspresno stiže do 40:0, a onda greška. Pokušao je sa paralelom, ali lopta je otišla u aut. Preti Safiulin sa dva poena zaredom. Nije imao Rus rešenje za Novakov servis i naš as osvaja prvi gem.

18:40 - Meč je počeo Novak je prvi na servisu

18:35 - Dvojica tenisera se zagrevaju i spremaju za početak meča. 

18:32 - Prvo je na teren izašao Roman Safiulin, a posle njega i Novak Đoković 

Dobro veče i dobrodošli na blog uživo meča Novak Đoković - Roman safiulin na turniru u Tel Avivu.