Autor: Informer.rs

13.10.2022.

17:48

Foto:

Sport

ATP KUP ODLAZI U ISTORIJU! NOVAKA i Srbiju u januaru očekuje novi TURNIR i OGROMNA nagrada!

Posle samo tri godine ATP Kup odlazi u istoriju! Tenisko takmičenje za reprezentacije više neće postojati, a njega će u istom terminu zameniti Junajted kup. Novoformirano takmičenje igraće se u mešovitim sastavima, a vest su potvrdili vodeći svetski mediji - BBC, ATP i ITF. Iako još uvek nema zvaničnog saopštenja, očekuje se da to uradi Teniski savez Australije krajem ovog meseca! 

Junajted kup takođe će biti na programu u januaru, uoči prvog grend slema Australijan opena. Igraće se u istom terminu kao nekada Hopman, a u poslednje tri godine ATP Kup. Podsećamo, prvo izdanje ATP Kupa osvojila je Srbija. 

Informer

Ipak, Junajted kup doneće jednu novinu. Naime, reprezentacije će se takmičiti u kombinovanim sastavima koji će činiti teniseri i teniserke. Pobede će donositi bodove za ATP listu, ali sistem bodovanja još uvek nije definisan. Jedino je sigurno da će nagradni fond iznositi 15.000.000 dolara! 

Dakle, nakon tri godine funkcionisanja ATP Kup neće više postojati u kalendaru. Ostaće upamćen kao turnir koji su osvajali Srbija, Rusija i Kanada, a osnovan je kao odgovor na Dejvis Kup koji se igra pod okriljem ITF-a.