Autor: Informer.rs

16.10.2022.

16:50

Foto: Reuters

Sport

BROJKE NE LAŽU, NOVAK JE GOAT! Đoković će biti ispred RAFE!

Titule u Tel Avivu i Astani bile su jasan znak da je Novak Đoković spreman za novi nalet na vrh svetskog tenisa. Srpski as nije imao mnogo prilike da igra ove sezone zbog odluke da se ne vakciniše što je Rafael Nadal iskoristio i osvojio dve grend slem titule. 

Ipak, jedan od najpoznatijih svetskih novinara Bred Fokner, nekadašnji voditelj na Tenis Čenelu, dao je smelu prognozu ko će od njih dvojice biti bolji.

- Brojke ne lažu. Štatistički gledano, mislim da je Novak uradio dobar posao. Da, ima jednu Grend slem titulu manje od Rafe, ali ne mora da bude zabrinut. Mislim da je i bolji teniser - rekao je Fokner. 

Informer

Ističe Amerikanac da je glavna prednost srpskog tenisera činjenica da je mlađi od Rafaela Nadala, te da će imati nekoliko godina dužu karijeru od Španca. 

- U potpunosti sam saglasan sa time da će on trajati duže od Rafe. Godinu dana je mlađi. To bi na kraju moglo da bude značajno u toj trci, možda će Novak igrati dve godine još pošto Nadal okači reket o klin. Tako da verujem da ima i taj motiv - istakao je poznati novinar.