Autor: Informer.rs

20.10.2022.

12:53

Foto: Tanjug/AP

Sport

LASLO ĐERE U OSMINI FINALA! Srbin IZBACIO Hrvata! Sada ga čeka ČETVRTI NOSILAC!

Meč koji je odlagan nekoliko puta zbog vlage na terenu, konačno je dobio epilog, a Srbin je imao više razloga za zadovoljstvo.

Već na samom startu meča, u prvom gemu, Đere je imao čak četiri prilike da brejkne Hrvata, ali se Gojo izvukao i sačuvao svoj servis.

Što mu nije tada uspelo, Laslo je uradio u petom poenu, kada je pri rezultatu 2:2 iznenadio Bornu, poveo sa 3:2, a potom rutinski odserivirao za osvajanje prvog dela igre.

Daleko veća borba vodila se u drugom setu, u kome je srpski teniser spasio čak sedam brejk lopti.

Najpre u četvrtom gemu, kada je Gojo vodio sa 2:1, imao je pet "zicera2 da oduzme servis Đereu, ali se Srbin odbranio i izjednačio rezultat na 2:2.

A onda i u daleko važnijem desetom gemu, pri vođstvu Hrvata od 5:4, ukazala se prilika Borni da izjednači u setovima. Imao je tri brejk šanse, ali je sva tri puta Laslo pokazao veliki karakter, spašavao se iz nezgodne situacije i uspeo da poravna na 5:5.

Informer

Lorenco Muzeti je sledeći protivnik Đerea u Napulju

Otišlo se, potom, u taj-brejk. Sa dva vezana brejka, Đere je poveo sa ubedljivih 4:1, međutim, Hrvat se nije predavao. Uspeo je Gojo tri puta da iznenadi Srbina i preokrene rezultat u svoju korist (5:6).

Servirao je Borna za izjednačenje u setovima, da bi onda Laslo zablistao i napravio dva vezana brejka za novo vođstvo od 7:6, a zatim i odservirao za trijumf, iskoristivši prvu meč loptu koja mu je donela konačnih 8:6.

Za plasman u četvrtfinale, Laslo Đere će igrati protiv Lorenca Muzetija. Italijan je u domovini postavljen za četvrtog nosica.

Bonus video