Autor: Informer.rs

03.11.2022.

12:56

Foto:

Sport

NOLE, OPREZ! Đoković ga redovno gazi, ali Rus zna kako da pobedi Novaka u Parizu!

Novak Ðoković je u drugom kolu bio bolji od Amerikanca Maksima Kresija 7:6,6:4.

Ruski teniser, (26) koji je trenutno 19. teniser sveta, pobedio je u drugom kolu Švajcarca Mark-Andrea Huslera 6:3, 4:6, 6:3.

Hačanov pobedio Đokovića u Parizu

Ðoković i Hačanov su se do sada sastali osam puta i srpski teniser je na sedam mečeva odneo pobedu. Jedinu pobedu Rus ima upravo u Parizu, kada je dobio Đokovića u finalu 2018. godine - 7:56:4.Na preostalih sedam mečeva Hačanov ima samo dva dobijena seta protiv našeg tenisera. Duel Srbina i Rusa trebalo bi da počne oko 16 časova. 
 
Poslednji put su igrali jedan portiv drugog u Astani ove godine kada je Ðoković bio bolji rezultatom 6:4, 6:3.

- Kraj je sezone, sad imamo poslednja dva turnira, ovaj aktuelni, u Parizu, i završni, u Torinu. Želim da na oba odigram i prođem najbolje što mogu. A onda dolaze Australija, početak godine i nove sezone - zaključio je Đoković.

Informer

 

Danil Medvedev i Rafael Nadal su ispali sa turnira, te je jasno da na ovom turniru nema favorita i da svaka pobeda mora da se zaradi. Ali, nema sumnje da je Đoković u sjajnoj formi i ako bude igrao  kao u Astani i Tel Avivu mkogao bi da osvoji sedmi trofej u Parizu. Takođe, tri puta u nizu je osvojio trofej - 2013, 2014, 2015, što još niko nije uspeo i jedini je odigrao tri finala u nizu. Đoković je rekorder po broju odigranih mečeva - 49, ima najviše dobijenih mečeva u Bersiju čak 41, a 17 u nizu, po čemu je takođe rekorder. 


Masters u Parizu se igra za nagradni fond od 6.008.725 evra.

Bonus video