Autor: Informer.rs

03.11.2022.

16:35

Foto: USA Today

Sport

NOVAKOV "MALI" NAPRAVIO ČUDO U PARIZU! Nastavlja se SEČA favorita!

Veliki broj favorita eliminisan je u ranoj fazi mastersa u Parizu, a "seču" je danas nastavio Holger Rune. Danski teniser, koji je u prošlosti u hvalospevima govorio o Novaku Đokoviću, posle sat i po vremena savladao je Andreja Rubljova sa 2:0 (6:4, 7:5), te će se za polufinale boriti protiv Karlosa Alkaraza! 

Stigao je Andrej Rubljov u dobroj formi na masters u Pariz budući da je desetak dana ranije osvojio turnir u Hihonu. Ipak, Rus nije uspeo da izađe na kraj sa 18. teniserom sveta i na iznenađenje mnogih eliminisan je već u osmini finala. 

Informer

Nije Rubljov imao odgovor na ubitačne servise Runea budući da je meč završio bez napravljenog brejka. Sa druge strane, Dancu su bila dovoljna dva (po jedan u oba seta) kako bi došao do pobede i  zakazao duel sa "vršnjakom" Karlosom Alkarazom u četvrtfinalu Pariza. 

Ruski teniser je u drugom setu imao veliku priliku za povratak u meč. Rubljov je imao i dve set lopte, ali se Rune odbranio, poravnao na 5:5, a potom u narednom gemu bez izgubljenog poena napravio brejk i rešio pitanje pobednika.