Autor: Informer.rs

06.11.2022.

10:52

Foto: Reuters

Sport

NEVEROVATNO, ĐOKOVIĆ POMOGAO NADALU! Ko će biti prvi na kraju godine?

Za sve je kriv Karlos Alkaraz, koji se povukao sa Završnog mastersa u Torinu, koji se igra od 13. do 20. novembra. Zbog toga mu prvo mesto nije garantovano na kraju sezone.

Šansu da profitiraju imaju Nadal i Cicipas, naravno ukoliko budu briljirali u Torinu, a biće na suprotivnim stranama žreba. Nije na odmet pomenuti da je Rafael Nadal u boljom poziciji zahvaljujući Novaku Đokoviću, koji je pobedio Stefanosa Cicipasa u polufinalu Pariza.

Informer

Stefanos Cicipas i Rafael Nadal

Alkaraz može da izgubi tron pod dva uslova. Španac i Grk grupnu fazu moraju da završe sa savršenim skorom od tri pobede.  Cicipas će biti prvi samo ako osvoji titulu, dok Nadal može do vrha i plasmanom u finale, pod uslovom da grčki teniser ne dođe do trofeja. U svim drugim scenarijima Alkaraz ostaje na prvoj poziciji.

Informer

U Toronu će igrati i Novak Đoković, pa će Rafael Nadal i Stefanos Cicipas biti na velikom izazovu, s obzirom na to da je naš as u sjajnoj formi, ima 20 pobeda u nizu i igra u finalu mastersa u Parizu.

U Torinu će se takmičiti još Kasper Rud (Norveška), Danil Medvedev (Rusija), Feliks Ože-Alijasim (Kanada), Andrej Rubljov (Rusija) i Tejlor Fric (Amerika), koji je ušao umesto Karlosa Alkaraza. 

Bonus video