Autor: Informer.rs

13.11.2022.

10:51

Foto: reuters

Sport

NAVIJAČI U PROBLEMU! Poznato kada Novak izlazi na teren, igra i Srbija!

Srpski teniser Novak Đoković će u prvom kolu Crvene grupe u ponedeljak od 21 čas igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa. Inače, košarkaši Srbije meč sa Turskom igraju od 20 časova, pa će navijači biti u manjem problemu da ispate Novaka i Orlove.

Đoković zna kako sa Cicipasom

U 15. nastupu na ovom prestižnom turniru Novak će pokušati da se domogne šeste titule i izjednači rekord Rodžera Federera. Prethodno je osvajao završni turnir 2008, 2012, 2013, 2014. i 2015. godine.

Đoković i Cicipasu će ovo biti 12. međusobni duel, a naš as vodi ubedljiov sa 9:2. Samo ove sezone Srbin je dobio Grga na tri meča, u finalu Rome i Astane, kao i polufinalu mastersa u Parizu.

- Igrali smo u finalu u Astani, u polufinalu u Parizu. Posebno je meč u Bersiju bio neizvestan. Znam da me čeka težak okršaj. Znao sam da ću na startu igrati ili sa Nadalom ili sa Cicipasom, još pre žreba, to mi je prvi put posle mnogo godina da ću igrati sa prvim ili drugim nosiocem već na startu - istakao je trenutno osmi teniser sveta. 

Informer

 

U ponedeljak od 14 časova u Crvenoj grupi igraće ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov. Takmičenje na završnom turniru počinje u nedelju duelima u Zelenoj grupi.

Prvi će na teren od 14 časova Norvežanin Kasper Rud i Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, dok od 21 čas igraju Španac Rafael Nadal i Amerikanac Tejlor Fric.

Pobednici grupa unakrsno će se sastati u polufinalu. Svaka pobeda u uvodnoj (grupnoj) fazi nosi 200 poena, trijumf u polufinalu 400, dok finale vredi dodatnih 500 poena. Neporaženi šampion može "zaraditi“ maksimalnih 1500 poena.

Informer

Novak đoković i Stefanos Cicipas

Novak je prošle godine stigao do polufinala Nitto ATP Finala gde je poražen od Aleksandera Zvereva rezultatom 2:1. Prema tome, predstoji mu odbrana 600 ATP poena.

Bonus video