Autor: Informer.rs

13.11.2022.

22:38

Foto: Tanjug

Sport

SENZACIJA U TORINU! AMERIKANAC PONIZIO NADALA! Ovakvu LEKCIJU Španac dugo nije DOBIO!

Pokazalo se još jednom da Amerikanci u poslednje vreme ne leže "kralju šljake", pošto mu je nedavno glave došao Tomi Pol, eliminisavši ga na startu Mastersa u Parizu.

Sada je prema Rafi još brutalniji bio Tomiev zemljak Tejlor Fric, koji je za samo    minuta očitao lekciju Biku sa Majorke, nanevši mu jedan od najbolnijih poraza u karijeri. 

U prvom setu nije bilo iznenađenja do taj-brejka, a onda je na njegovom startu Fric iznenadio Rafu i oduzeo mu servis. Amerikanac je poveo 1-0, da bi potom i u devetom gemu Tejlor napravio brejk za 6:3 i zatim poentirao za vođstvo u setovima (7:4).

Potpuni raspad sistema Nadala viđen je u drugom setu, gde ga je Tejlor Fric brejknuo dva puta i naneo mu ubedljiv poraz 1:6! 

Presudan je bio šesti gem u drugom setu, koji je trajao preko 11 minuta. Amerikanac je stigao do "duplog brejka" i poveo sa 5:1, a potom odservirao za ubedljiv trijumf 6:1 i konačnih 2:0 na startu Završnog Mastersa u Torinu.

Tako je Fric, kao i u finalu Mastersa Indijan Velsa slavio protiv Rafe, pokazavši mu da ima "lek za njega". 

Ovaj poraz znači da će Rafa teško stići do polufinala, jer se u slučaju istog broja bodova gleda set-količnik, a sa ovih 1:6, Španac nema čemu da se nada. Baš kao ni prvoj tituli na Završnim mastersima, koja mu nedostaje u bogatoj riznici, iako ih je dva puta igrao (2010, 2013.).

Informer

Tejlor Fric je kao i u finalu Indijan Velsa ponovo bio koban po Nadala

Sa druge strane, Fric je napravio ogroman korak ka plasmanu među četiri najbolja u Torinu i još jednom pobedom bi rešio sve dileme oko ulaska u polufinale.

Nadal će u drugom kolu igrati protiv Feliksa Ože Alijasima, dok se Tejlor sastaje sa Norvežaninom Kasperom Rudom, koji je u prvom kolu pobedio Kanađanina.