Autor: Informer.rs

14.11.2022.

08:23

Foto: Tanjug/AP

Sport

NEVEROVATNA BRUKA! Australijanci pogrešno napisali ime Novaka Đokovića!

Australijan open je na programu u januaru, ali je Novak Đoković već glavna tema u Australiji. Nedeljama traje hajka opozicije, koja ne želi da vidi u Melburnu čoveka koji je devet puta trijumfovao na prvom grend slemu u sezonu. Kao hijene su od momenta kada je Novak poručio da će podneti zahtev za vizu, kako bi se takmičio na Austalijan openu.

Ipak, nisu svi protiv Srbina! Tako je "Kanal" 9 pružio podršku našem asu, apelovao je na vlast da mu daju vizu, žele Novaka u Melburnu, kako bi se borio za deseti trofej na Australijan openu. Ali, tužno je što i dalje ne znaju da napišu kako treba ime jednog od najbljih tenisera ikada.

Umesto Đoković, Australijanci su napisali DJOVOKIC'S. Pogledajte!

Australijanci su početkom godine, tačnije tadašnja vast, iskoristili Novaka kako bi sakupili političke poene, maltretirali su ga desetak dana, a potom deportovali, jer nije vaksinisan protiv koron.

Došlo je do promene promene vlasti u Australiji, ali je opet u jeku prljava kampanja i negativna propaganda protiv Novaka. Bivša ministarka unutrašnjih poslova Australije i opozicioni poslanik, Keren Endrjus tražila da se ne dozvoli Novaku Đokoviću ulazak u Australiju, kao i Den Tehan, još jedan od opozicionih političara u Australiji.

S druge strane, čak 87 odsto Australijanaca smatra da Novak treba da igra na Australijan openu, a samo 13 odsto je protiv toga da se Novaku ukine deportacija.

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, kaže da bi voleo da vidi Novaka Đokovića na turniru u Melburnu naredne godine, ali da neće tražizi vizu za Srbina koji je tokom karijere osvojio 21 grend slem, a ček devet titula u Melburnu. 

- Što se mene tiče Novak je dobrodošao na Australijan open. Ali, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije - rekao je Tajli nedavno.

Bonus video