Autor: Informer.rs

17.11.2022.

16:35

Foto: Tanjug/AP

Sport

POBEDA ZA KRAJ! Nadal prekinuo CRNI NIZ, ali RUD ide u POLUFINALE!

Dugo godina Rafael Nadal nije igrao u slabijoj formi od trenutne budući da je Španac vezao četiri poraza na ATP turu. Posle samo dva kola završio je učešće na završnom Mastersu u Torinu pošto su od njega bolji bili Tejlor Fric i Feliks Ože Aljasim, ali je na oproštaju od sezone uspeo da prekine negativan niz i savlada Kaspera Ruda - 2:0 (7:5, 7:5). 

Današnji meč nije imao takmičarski značaj budući da je Nadal eliminisan, a Rud sa dve pobede obezbedio prolazak u polufinale. Norvežanin je igrao u nešto slabijem ritmu, ali i takav je pošteno namučio Bika sa Majorke koji od eliminacije na US Openu igra u katastrofalnoj formi. 

Informer

Igralo se u egalu sve do 6:5 za Nadala kada je Španac došao do prve brejk lopte i odmah rešio prvi set. Prethodno je Rud imao nekoliko prilika da oduzme servis svom protivniku, ali je Rafael uspevao da se odbrani. 

Gotovo identično bilo je i u drugom setu. Rud je bio bolji rival, ali nije uspevao da napravi brejk. Nadal je u finišu, čini se, na iskustvo uspeo da slomi otpor rivala i iskoristi svoju drugu meč loptu.