Autor: Informer.rs

18.11.2022.

23:01

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Sport

CICIPAS VODIO, A ONDA JE RUBLJOV OBRISAO PATOS SA NJIM! Rus ide u POLUFINALE Završnog mastersa!

Došao je Andrej Rubljov u sjajnoj formi na završni Masters u Torinu, a to je pokazao i večeras kada je slomio otpor Stefanosa Cicipasa te posle preokrete izborio plasman u polufinale - 2:1. Ruski teniser je tako zakazao okršaj sa Kasperom Rudom, taj meč bi trebao da bude na programu u subotu u dnevnom terminu (oko 14 časova). 

Imao je Stefanos Cicipas, budući da je sjajan server, veliku prednost u odnosu na konkurenciju. Podloga u Torinu je savršeno odgovarala njegovim snažnim servisima, ali je to uspeo da materijalizuje samo protiv Danila Medvedeva u drugom kolu. 

Novak Đoković ga je savladao iako je Cicipas odigrao sjajan meč, a danas je isto uspeo da uradi i Andrej Rubljov. Grčki teniser je poveo sa 1:0 u setovima budući da je napravio jedini brejk na startu meča, ali se Rus nije predavao i tako došao do velikog trijumfa. 

Informer

Već u drugom setu je Cicipas pokazao slabosti u igri. Rubljov je strpljivo čekao šansu da napadne servis protivnika, prvu brejk loptu nije uspeo da iskoristi, ali zato jeste drugu. Tada je bilo jasno da će se u Torinu igrati i treći odlučujući set. 

Nadala se publika da će biti drame, ali se Andrej Rubljov potrudio da je ne bude! Rus je pregazio Cicipasa, sa dva brejka i lagano rešio pitanje pobednika u svoju korist!