Autor: Informer.rs

29.11.2022.

18:03

Foto: Reuters

Sport

NAJČUVENIJI TENISKI DUBL ŠAMPION OPTUŽEN ZA KOCKANJE! Popio VIŠEMESEČNU suspenziju!

Beli sport je u centru novog skandala. Po mnogima, najbolji dubl teniser 21. veka Bob Brajan suspendovan je zajedno sa još jednim slavnim asom Mardijem Fišem, zbog optužbi za promociju kockanja.

Amerikanci trenutno predstavljaju tandem trenera reprezentacije SAD, a od strane ITIA (organizacije koja se bavi očuvanjem integriteta u tenisu) suspendovani su na četiri meseca obavljanja dužnosti, zbog promocije kockanja na društvenim mrežama.

KAŽNJENI PO 10.000 DOLARA

Bob i Mardi će u budžet ove organizacije morati da uplate po 10.000 dolara, ali ih to neće mnogo uzbuditi, koliko višemesečna suspenzija.

Mnogi i danas prepričavaju sjajne partije i rezultate koje je Bob beležio u dublu sa bratom Majkom Brajanom, kada su osvojili čak 119 turnira, a sa njim je stigao i do zlata na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Ima 16 trofeja na Grend slemovima, dok je prvi na ATP listi bio neverovatnih 439 nedelja.

Informer

Bob Brajan

Što se tiče Mardija Fiša, on je najbolji plasman ostvario na sedmom mestu, a profesionalno se bavio tenisom 15 godina. Najbolji rezultat mu je srebro na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine uz polufinale Vimbldona.

Bonus video