Autor: Informer.rs

07.12.2022.

19:10

Foto:

Sport

NADAL I FEDERER PUCAJU OD MUKE! Novak Đoković kao da je igrao Australijen open! EVO NOVE TITULE! Svet samo Srbina traži!

Kad se samo setimo, šta se sve događalo pre nepunih godinu dana, a sada stiže utešna nagrada.

Novak Đoković je deportovan iz Australije u januaru 2022, Iako je tada potpuno sklonjena u stranu činjenica da je u Australiju krenuo tek kada mu je pregledana medicinska dokumentacije od strane dve nezavisne medicinske komisije, te da je on dobio poziv Teniskog saveza Australije da učestvuje na Australijan openu 2022, a nije tamo otišao na svoju ruku...

Proteran je bio iz političkih razloga, kao "osoba opasna za bezbednost i zdravlje Australije", a to je izazvalo ogromno interesovanje celog sveta. Sve to dovelo je do toga da Novak Đoković danas dobije neobičnu titulu - od Gugl

Informer

reuters

Naime, najpopularniji internet pretraživač obelodanio je koji su to bili najtraženiji pojmovi u pretragama tokom 2022. godine.

Kada je o sportistima reč, najviše puta je na Guglu tražen - Novak Đoković. 

Nole je godinu priveo kraju na prvom mestu upravo zbog ogromnog skoka interesovanja za njega tokom australijske drame.

Može se, slikovito, reći da mu je upravo Australijan open i doneo "titulu" od Gugla, jer je njegov takmac, a drugi na Guglovoj listi Rafael Nadal imao dva ogromna skoka tokom godine, najpre kada je iznova osvojio Rolan Garos, a potom i tokom Vimbldona.

Informer

Rodžer Federer, koji se penzionisao ove godine, nije ni među deset najpopularnijih sportista po Gugl pretragama u 2022. godini.

Informer

Top 10 listu po pretragama na Guglu, kada se o sportistima u 2022. godini radi, čine:

1. Novak Đoković

2. Rafael Nadal

3. Serena Vilijams

4. Manti Te'o

5. Šon Vajt

6. Juzuru Nanju

7. Britni Grajner

8. Đerar Pike

9. Kain Velaskez

10. Karlos Alkaraz

Što se sportskih događaja tiče, najtraženiji pojmovi su bili Svetsko prvenstvo i broj olimpijskih medalja.