Autor: Informer.rs

12.12.2022.

09:33

Foto: printscreen

Sport

IDEMOOOO, NOLE UPALIO MAŠINU! Odmor je završen, počela "operacija Australija 2023" (VIDEO)

Đoković je prve treninge odradio u španskom Teremolinosu, a naredne nedelje će igrati na egzibicionom turniru u Dubaiju.

Dubai će od 19. do 24. decembra biti domaćin "Svetske teniske lige", egzibicionog turnira na kome će učestvovati najbolji teniseri i teniserke sveta. ​Srpski teniser će biti grupi pod nazivom "sokolovi" u kojoj su još Grigor Dimitrov, Arina Sabalenka i Paula Badosa.

Đoković će u 2023. godini startovati na ATP turniru u Adelejdu, koji počinje 2. januara. Srpski teniser će potom od 16. do 29. januara igrati na Australijan openu u Melburnu.

- Najveći cilj u sledećoj sezoni i onim koje dolaze posle, jer ne znam koliko ću još igrati, jeste da ostanem zdrav i da igram na najvišem nivou. Ne vidim sebe kao profesionalca koji igra, a da nije jedan od favorita da osvoji grend slem titule ili jedno od mesta u vrhu. Ne vidim sebe kao 25. na svetu i da igram na srednjem nivou. Želim da igram na najvišem nivou, to je nešto što zahtevam od sebe i to moj tim traži od mene - rekao je Novak nedavno i dodao da trenira više nego ikad.

Informer

Novak Đoković počeo pripreme za novu sezonu

- Radim kao i svi drugi na ATP Turu, možda i jače nego ostali, jer znam da 35 godine nije isto što i 25 ili 15. Morate da se prilagodite na razliku u godinama i da se nosite sa mladima koji su željni uspeha, motivisani i veoma snažni. I dalje sam tu i osećam da sam mlad poput njih.

Bonus video