Autor: Informer.rs

15.12.2022.

12:20

Foto: reuters

Sport

BORIS BEKER NA SLOBODI!

Legendarni teniser Boris Beker završio je iza rešetaka zbog utaje poreza, tačnije 2.5 miliona funti. 

Kako navodi Bild on je u četvrtak u jutarnjim satima napustio zatvor i biće deportovan u Nemačku. Beker je osuđen na dve i po godine zatvora, ali je pušten posle samo osam meseci. 

Beker je prekršio zakon, skrivao je novac kako ne bi platio dugove, pa je završio iz rešetaka, Englezi su bili nemilosrdni. 

Bio je smešten u zatvoru Vansdvort, koji važi za jedan od najgorih u Velikoj Britaniji. Vandsvort se  nalazi  u jugo-zapadnom delu Londona, na samo tri kilometra od Vimbldona, kultnog mesta za tenisku istoriju. Na tim terenima je Boris Beker sa samo 17 godina stigao do svoje prve grend slem titule. 

U ovom zatvoru je bio Boris Beker!

Informer

 

Snimio je dokumentarac pre odlaska na izdržavanje dvoipogodišnje kazne, a uplakani Beker je tada rekao.

- Dotakao sam dno. Suočiću se sa kaznom. Neću ići nigde, niti pobeći. Prihvatiću kaznu koju ću dobiti. Sada je sreda popodne, a u petak ću znati ostatak svog života.

Dokumentarac su radili Aleks Gibni i producent Džon Batsek, poznati po oskarom nagrađenim dokumentarcima. Pored Bekera, u dokumentarcu se pojavljuju i rivali poput Mekinroa, Vilandera, Štiha, a tu je i Novak Đoković, kojeg je Boris trenirao u periodu od 2013. do 2016. godine.

Bonus video