Autor: Informer.rs

28.12.2022.

07:33

Foto: reuters

Sport

ĐOKOVIĆ TAJNO STIGAO U AUSTRALIJU! Prve fotke! Nole ispalio medije, pa odmah izašao na teren! (FOTO/VIDEO)

Devetostruki šampion Australijan opena stigao je u Adelejd, ali tajno, niko od tamošnjim medija nije znao tačno vreme dolaska, pa niko čak nije uspeo ni da ga fotografiše po sletanju na aerodrom.

Novak će se za Australijen open zagrevati na turniru iz kategorije ATP 250 od 2. do 8. januara, a potom ga očekuje pohod na 22. grend slem od 16. do 29. januara.

Naravno, odmah po dolasku u Adelejd, Novak Đoković je izašao na teren i trenirao. Nije skidao osmeh sa lica. Pored Gorana Ivaniševića sa Novak Đokovićem u Australiji je i njegov brat Marko.

Đokoviću je u januaru zabranjeno da brani trofej u Melburnu jer je nevakcinisan protiv korone.
Tada je deportovan ukinuta mu je viza, koja je ipak vraćena pre nekoliko meseci, a vlasti i srpski teniser očigledno su se dogovorili da sve protekne bez pompe ovog puta. 

Nole nije želeo da ponovi grešku iz januara, kada je dolazak najavio na društvenim mrežama fotografijom sa koferima pored aviona. Tada je po sletanju zadržan na aerodromu zbog problema sa vizom i pre svega toga što nije vakcinisan protiv korone. Sad je naš as izbegao haos koji bi bez sumnje nastao da su mediji u Australiji znali da dolazi, pa ne bi mogao da živi od njih. 

Biće zanimljivo videti kako će Novaka dočekati australijska publika. Većina je prošle godine bila protiv njegovog dolaska i vređala ga je na društvenim mrežama.

Informer

 

- Imam poverenje u australijsku publiku. To su navijači koji su dobro upućeni u sportske prilike, posebno u tenis. Obožavaju "beli sport" i vole da gledaju velike i sjajne tenisere. Mislim da će zbog toga i te kako imati poštovanja za Novaka - smatra Tajli.

Nije na odmet podsetiti šta je sve Đoković doživeo početkom godine u Australiji. Dobio je dozvolu da se takmiči na prvom grend slemu sezone iako je nevakcinisan, pošto je dobio medicinsko izuzeće. Ali, po dolasku u Melburn zadržan je u hotelu za migrante i na kraju deportovan. Takvu odluku doneo je sada bivši ministar za emigraciju Aleks Hok i ukinuo mu vizu zbog "javnog interesa" i kako bi "zaštitio Australijance od antivakserske propagande". Đoković je dobio trogodišnju zabranu ulaska u Australiju, ali ju je novi ministar za emigraciju Endru Džajls poništio.
 

Bonus video