Autor: Informer.rs

28.12.2022.

10:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOVAK PROŠAO SRAMNU TORTURU, a Australijanci su ga sad ovako dočekali!

Naš teniser nije mogao da igra u Melburnu i da brani trofej jer su mu uzeli vizu, bio je zatvoren poput kriminalca u hotelu, a potom deportovan.

Nova vlast je ipak dozvolila Novaku da 2023. godine igra na turniruma u Australiji. Nole je ovog puta u tajnosti u utorak tokom dana stigao u Adelejd, gde će se zagrevati za prvi grend slem u sezoni.

- Jeste li spremni za tenisko leto? Novak Đoković je stigao u Adelejd i odradio prvi trening - stoji u objavi Australijan opena.

Đoković je bio dobro raspoložen, ne skida osmeh sa lica vidi se na fotografija koje je podelio Australijen open na Instagram nalogu.

Novak je i ove godine favorit na Australijan openu. Nijedan teniser iz Top 5 na svetu nije ga pobedio u poslednjih 15 godina. Poslednji je to uspeo Rodžer Federer na početku 2007. godine, a na novi poduhvat čeka se evo skoro 16 godina. Takođe, pobedio je poslednjih 29 mečeva, a  47 od poslednjih 49 mečeva, odnosno  72 od poslednjih 75 mečeva. Novak je dobio  poslednjih 16 mečeva protiv Top10 igrača, a 25 od poslednjih 26 mečeva protiv Top10 igrača. U  poslednjih 18 mečeva protiv Top5 igrača, Đoković je bio bolji. Ukupno je odigrao 107 mečeva, a slabio je naš as na 97.

Bonus video