Autor: Informer.rs

31.12.2022.

19:00

Foto: Tanjug

Sport

NIJE VIŠE NOVAK! Australijanci našli NOVU ŽRTVU za IŽIVLJAVANJE!

Novak će pripremu za napad na deseti grend slem započeti na turniru u Adelejdu, gde mu je prvi protivnik Francuz Lestijen.

Ipak, u Australiji se mogu ponovo čuti određene političke izjave, ovog puta ne toliko na račun Đokovića, već ruskih tenisera.

Bivši ministar iz redova Liberala, Ričard Kolbek, pozvao je čelnike Tenis Australija da razmisle o tome što su dozvolili ruskim teniserima da se takmiče u Melburnu.

Kolbek je bio ministar u vreme kada je Nole bio deportovan, a nedavno mu je poželeo dobrodošlicu zbog povratka u Australiju.

On je rekao kako je Tenis Australija prošle godine postupio pogrešno jer su se poneli za verovanjem da je moguće Đokoviću dati uzlaz uz medicinsko izuzeće.

- Razumem da su oni želeli da na turniru bude svetski broj jedan. Nema ljutnje, ali su na kraju prihvatili pogrešan savet. Tenis Australija je odlučio da posluša savete viktorijanskog glavnog zdravstvenog službenika i panela koji je on postavio, a ne pismo koje im je tadašnji ministar zdravlja Greg Hant poslao u vezi sa vakcinacijom. A kada je Đoković stigao, svi su pobegli brzinom od milion milja na sat - rekao je Kolbek za "Ejdž".

Informer

Danil Medvedev

Međutim, imao je zamerku na politiku koja se tiče ruskih tenisera, očigledno smatrajući da je Vimbldon pravilno postupio kada im je zabranio da igraju na ovogodišnjem turniru.

- Nemam problem zbog dolaska Novaka Đokovića jer je sada sve drugačije nego pre 12 meseci. Odluka koju sada dovodim u pitanje je kako su dozvililu Danilu Medvedevu da igra. Mislim da niko od njih, Rusa, ne bi trebalo da igra - istakao je Kolbek.

Iz Tenis Australija nisu odgovorili na ovu njegovu izjavu, ali jasno je da neće promeniti odluku i da će Medvedev i ostali ruski, ali i beloruski igrači, moći normalno da se takmiče.