Autor: Informer.rs

01.01.2023.

09:25

Foto: Tanjug

Sport

BAŠ GA BRIGA AKO ĐOKOVIĆ IZGUBI! Medvedev bez dlake na jeziku!

Srpski teniser se vraća u Melburn, juriće deseti trofej na omiljneom grend slemu, nakon što su mu to uskratili Australijanci prošle sezone, jer nije vakcinisan protiv korone.

Medvedev i Đoković su se do sada sastajali 12 puta, a u osam navrata slavio je srpski as. Sezonu će otvoriti na turniru u Adelejdu.

- Ne znam, volim da igram protiv Novaka. Mislim da su naši poslednji mečevi bili sjajni, na visokom nivou tenisa. Istovremeno, to što je on sada ovde i što bismo mogli da se sretnemo u polufinalu me dodatno motiviše - rekao je Medvedev, koji bi sa Đokovićem da igra u polufinalu Adelejda. 

- Ne bih imao ništa protiv ni ako ga neko pobedi pre mene. To je isto dobra stvar. Onda bi to značilo da je još neko došao odlično spreman i sposoban da pobedi verovatno najboljeg igrača na svetu, bez obzira na ATP listu.

Đoković je u 2022. osvojio pet trpfeja, iako nije mogao da se takmičiti na Australijan openu, Indijan Velsu, Majamiju, Ju Es openu, Sinsinatiju i Kanadi.

Informer

Danil Medvedev

Osvojio je četiri ili pet poslednjih turnira na kojima je igrao. Da, bio bih srećan sa oba scenarija. Samo želim da budem u polufinalu, nije me briga sa kim igram -  dodao je Rus.

Pre Australijan opena, Novak i Danil će nastupiti u Adelejdu. Đokovićev prvi rival je Francuz Konstanta Lestijen, dok će Medvedev igrati protiv Lorenca Sonega.

Bonus video