Autor: Informer.rs

01.01.2023.

14:17

Foto: ap photo

Sport

DIREKTOR AO ŠOKIRAO SVET! Moguće je PRESELJENJE prvog grend slema u sezoni?

Ovaj grad ima dugoročni ugovor za organizaciju jednog od četiri najveća teniska turnira, ali strani investitori i vlade imaju nameru "ukradu" Ozi open.

Zbog pandemije koronavirusa, turnir se u prehodne dve godine organizovao u ograničenim uslovima, što je finansijski uticalo na grend slem, dok je ranije interesovanje pokazao Sidnej. Inače, grend slem je potpisao ugovor da se održava u Melburnu do 2046. godine. 

- Bilo je interesovanje 2010. godine od strane Sidneja i Šangaja - rekao je Kreg Tajli, prvi čovek Australijan opena, za "Herald San".

Istovremeno, priznao je da je Teniski savez Australije nameravao da, zbog strogih mera tada u Viktoriju, premesti turnir 2020. i 2021. godine.

Direktor AO naglašava da vlada Viktorije i Melburn Park moraju da stanu uz turnir kako bi se grend slem i ubuduće organizovao u Melburnu.

Informer

Kreg Tili

Tajli veruje da je potreban novi stadion, tereni, kao i proširenje postojećih.

- Moramo da razvijemo plan da na njemu radimo sa državnom vladom. Biće potrebe za još jednim stadionom, bilo da se radi o renoviranju ili zameni Džon Kejn Arene. Biće potrebno više terena kada turnir preraste u tronedeljni događaj - istakao je Kreg Tili.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se, posle prošlogodišnjeg izostanka, vraća u Melburn, gde će pokušati da osvoji jubilarnu 10. titulu na Ozi openu.  U slučaju da dođe do preseljenja u Viktoriju, Nole bi imao priliku da posle velikog broja trijumfa u Melburnu, pehar Australijan opena podigne i u Viktoriji.

Takmičenje na Australijan openu ove sezone startuje 16. i završava se 29. januara.