Autor: Informer.rs

13.01.2023.

08:00 >> 10:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

SPEKTAKL! Novak opičio kolce nasred Rod Lejver arene! Igrali se neočekivani dublovi! Kirjos i Đoković napravili ŠOU! (VIDEO)

Velika euforija nastala je među teniskim fanovima širom sveta, a posebno u Australiji nakon što su saznali da će Novak Đoković igrati protiv Nika Kirjosa, jednog od najkotroverznijih tenisera sveta, protiv koga je prošle godine igrao u finalu Vimbldona.

Informer

 

Opravdali su sve Srbin i Australijanac! Rezultat je bio u drugom planu, a ovoliko smeha nije viđeno nikada na nekom teniskom meču! Bilo je poteza za pamćenje, Novak je mahao devojčici koja ga je zvala, igrao kolce, Nik "prodavao fore", srpski as tražio pomoć publike, a na kraju su zaigrali sa dva sjajna tenisera u kolicima i sa mališanima dubl!

Karte za ovaj meč planule za samo 58 minuta, što najbolje govori o interesovanju.

Đoković i Kirjos koji su imali veoma loš odnos godinama, postali su prijatelji nakon što je Đoković bio zatočen i maltretiran u Australiji zato što nije vakcinisan.

Informer

 

Kirjos je javno stao uz srpskog asa i bio jedan od retkih koji su mu pružili podršku!

Treći set:

10:9 - Na kraju, pobeda tima Kirjosa! Nik i Novak su prvo odigrali nekoliko poena u dublu sa šampionima u kolcima, a potom toma su ušla i decu koja su pomagala Srbinu i Australijancu. Prelepo i emotivno je u Melburnu! 

Informer

 

- Sada su se Novaku i Niku priključila deca, sa kojima igraju dubl! 

Drugi set:

4:2 - Izjednačuje Novak! Odigrano je šest gemova! Noletu i Niku su se sada pridružili teniseri u kolicima i sada se igra dubl!

Informer

 

HIT! Nole je opičio kolce nasred Rod Lejver arene! Umesto maramice podigao peškir i zaigrao!

3:2 - Smanjuje sada Nik, a ne pamti se ovoliko smeha na nekom teniskom meču!

3:1 - Nole drži prednost!

Informer

 

2:1 - Zezancija na sve strane! Srbin je imitirao golmana pre penala, pokušao da omete Kirjosa, ali nije se dao Nik! Nakon toga je Australijanac prodao Novaku foru "kroz noge" osvojio poen i zaslužio aplauze Đokovića i svih navijača!  Đoković je dobio savet od jednog momka sa tribina, a onda mu je prišao i zaista podražio plan za delovanje.

2:0 - Povećava prednost naš as! 

1:0 -Brejknuo je sada Nole Kirjosa i to je prvi brejk na meču!

Prvi set:

4:3 - SET ZA KRJOSA! Imao je tri set lopte Nik, Novak je spasio dve, ali Australijanac je izdržao do kraja i osvojio set!

3:3 - Evo izjednačenja. Lepi potezi i mnogo smeha u Melburnu! Sada će se igrati taj-brejk, jer je odigrano šest gemova, a podsetimo, igra se skraćeno!

3:2 - Vodi Nole, ali jasno je da niti jednom nije rezultat primaran danas!

- Novak je oduševio jednu srpsku devojčicu, koja ga je zvala sa tribina, a on joj je mahao!

2:2 - Obojica su sigurni na svoj servis i vidi se da uživaju na terenu! 

- Novak se u pauzi između gemova nasmejao i rekao da ne može da veruje da nije pročitao pravilnik pre meča!

2:1 - Siguran je sada Nole na svoj servis!

1:1 -Zaniomljivo je Novaku i Niku, a posebno publici u Melburnu! Kirjos je sada "zeznuo" nuovaka,a  ovaj ostao u neverici kako je Australijanac postigao poen!  Kirjos je u jednom momentu izbacio lopticu u aut, ali je inicirao egzibiciju i skraćenu lopticu koju Novak nije razumeo. Sudija je oduzeo Noletu poen,  ali to našem asu nije zasmetalo!

1:0 - Novak dobija gem na svoj servis, a tu su osmesi, "zezanje" i dobro raspoloženje!

09:15 - Počeo je meč!

09.05 - Ovacije i gromoglasan aplauz dobio je Novak Đoković prilikom izlaska na krcatu Rod Jejver Arenu. Nažalost, čuli su se i zvižduci!

- Hvala vam, malo se osećam emotivno sada zbog povratka na ovaj teren. Hvala vam što ste došli ovde zbog ovog bitnog razloga. Uživajmo večeras - kazao je Novak po izlasku na teren.

08:30 - Tribine su skoro popunjene! 

08:05 - Iako je Kirjos često na meti kritičara u Australiji,sada je iskoristio priliku zbog informacije da je njegov meč sa Novakom rasprodat za manje od sat vremena, da "natrlja na nos" kritičarima.

- Vau, Nik Kirjos je loš za sport! Vau, kakva sramota, kakva nacionalna sramota! Kako se usuđuje da rasproda još jedan stadion, kakva arogancija - napisao je Kirjos na Tviteru.

08:00 - Dobro jutro i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Novak Đoković-Nik Kirjos