Autor: Informer.rs

16.01.2023.

08:32

Foto: Tanjug

Sport

NADALOVE MUKE ZAVRŠENE TRIJUMFOM! Španac besneo, grešio, ali na kraju slavio!

Rafael Nadal je krenuo ka odbrani tutule na Australijan openu, ali ne baš sigurnim korakom!

Španski as je savladao Britanca sa 3:1 (7:5, 2:6, 6:4, 6:1), a u jednom moemntu je meč mogao da ode i drugim smerom!

Informer

 

Sjajno je parirao Drejper Nadalu 50 minuta, ali je posrnuo kada je bio na korak od taj-brejka. Rafa je u 8. gemu prvog seta imao prvu brejk loptu na meču, ali je tek onu u 12. iskoristio i dobio set sa 7:5.

Drejper je na startu drugog seta pokazao da će biti i te kako tvrd orah. Vezao je četiri gema, uz dva brejka, poveo sa 4:0 i do kraja rutinski odradio posao za 1:1!

Rafael Nadal pobesneo je u nekoliko navrata tokom prvog seta prvog kola Australijan opena. Bio je ljut i nezadovoljan reakcijom dečaka koji drži peškir. Branilac trofeja je požalio glavnom sudiji Džonu Blomu na dečaka jer mu nije doneo peškir do klupe.

Uspeo je Španac nakon toga da uzme brejk, iskoristi svoju drugu set loptu i posle 66 minuta povede sa 2:1 u setovima. Bio je ovo gem u kom je Britanac na kraju napravio nekoliko grešaka i to ga je skupo koštalo! 

Informer

 

U trećem setu je počeo Nadalov rival da se žali na grčeve i polako je posustajao. Tražio je i medicinsku pomoć, dobio je i masažu, ali iskusni Španac je okrenuo to u svoju korist i dobio naredni set poprilično lako!

Informer

 

Drejper je odlično otvorio 4. set, uzeo je brejk Rafi i onda se prosto ugasio! Nadal je vezao šest poena za konačnih 3:1 u setovima... Ipak, moglo je možda da bude i drugačije, jer je Drejper imao dve brejk lopte u tom poslednjem gemu na meču, ali nije izdržao!

Informer

 

Meč je trajao tri sata i 40 minuta, a Nadal će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Brendon Nakašima - Mekenzi Mekdonald.