Autor: Informer.rs

17.01.2023.

08:59

Foto: reuters

Sport

IZNENAĐENJE! OPERACIJE, VEŠTAČKI KUK, ČOVEK JE NEUNIŠTIV! Marej posle 5 setova i skoro 5 sati igre eliminisao Beretinija! (FOTO)

Pre tri godine je Marej najavio odlazak u penziju, ali posle silnih operacija i sa metalnim kukom i dalje igra tenis, pa je eliminisao Italijana, 14. na svetu, u prvom kolu Australijan opena.

Odigrali su Endi i Mateo spektakularan meč u Melburnu, a posle četiri sata i 55 minuta igre Britanac je slavio. Britanac će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča između Tanasisia Kokinakisa i Fabija Fonjinija.

Informer

Endi Marej


Mareju je u prvom setu bio dovoljan samo jedan brejk da taj deo igre dobije sa  6:3. 
Nastavio je Britanac u istom ritmu u drugom setu, Beretini nije imao rešenje za raspoloženog rivala. Italijan je u prvom gemu izgubio servis gem, a onda je Endi na servis rivala iskoristio set loptu za vođstvo od 2:0 u meču.

Uspeo je Beretini nekako da se sabere u nastavku. U trećem setu prvo je prokockao brejk loptu u trećem gemu, pa spasio svoj servis, a onda je uspeo u petom gemu da napravi brejk i povede sa 3:2. Sačuvao je prednost do kraja, pa je dobio taj deo igre sa 6:4 i smanji rezultat u meču na 2:1.

Veliki borbu videli smo u četvrtom setu. Nije bilo ni šansi za brejk pa je odluka pala u taj brejku. Italijan je prvi stekao prednost, ali je Endi uzvratio. Na kraju je ipak Beretini imao više živaca, dobio je taj-brejk sa 9:7 , izjednačio na 2:2 i izborio peti set.

Informer

Mateo Beretini

Ni u odlučujućem setu nije bilo brejka. Mogao je Beretini ranije da završi posao. Imao je u desetom gemu brejk i meč loptu, ali se Endi spasio, izjednačio rezultat na 5:5, a potom kaznio Italijana.

Odluka o pobedniku pala je u taj-brejku. Marej je poveo sa 5:0, Italijan je vratio jedan mini brejk, ali više od toga nije uspeo. Endi je dobio posle maratina dobii taj-brejk sa 10:6 i na karaju meč sa 3:2, posle skoro pet sati igre.

Bonus video