Autor: Informer.rs

19.01.2023.

09:17

Foto: Tanjug/AP

Sport

KRAH ĐEREA! Dimitrov razbio našeg tenisera u drugom kolu Australijan opena!

Očajan je bio Đere, nije imao rešenje za Dimitrova, nijedan brejk naš teniser nije napravio, pa se bugarski teniser prošetao do trećeg kola prvog grend slema u sezoni.

Posle 38 minuta igre Laslo Đere je ostao bez prvog seta. Dimitrov je našem teniseru oduzeo servis u drugom gemu, potom i poveo sa 4:1.

Laslo je uspeo da spasi brejk u osmom gemu, nažalost propustio je šansu da se vrati u set u narednom gemu, pa je bugarski teniser iskoristio set loptu za 6:3 i poveo je u meču.

Nastavio je Dimitrov da muči našeg tenisera i u drugom setu. Opet je set otvorio brejkom, potom napravio još jedan, pa je pri vođstvu Dimitrova 4:1 bilo jasno da će naš teniser teško da se vrati u set. Grigor je ovaj deo igre dobio sa 6:2 i posle 70 minuta igre vodio sa 2:0 u meču.

Informer

Laslo Đere

Đere nije imao rešenje za raspoloženog Dimitrova ni u trećem setu, pa je Grigor posle 15 minuta igre imao tri brejka prednosti. Ostavio je Lasla bez gema u osom delu igre, nakon sat i 34 minuta igre iskoristio je prvu meč loptu za pobedu maksimalnim rezultatom  - 6:3, 6:2, 6:0.

Bonus video