Autor: Informer.rs

20.01.2023.

09:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

SEČA FAVORITA U MELBURNU! Pao još jedan NOSILAC!

Veliki broj favorita pao je na startu Australijan opena, a treće kolo odnelo je još jednog! Britanski teniser Kameron Nori završio je svoje učešće na prvom grend slemu u sezoni pošto je od njega nakon nešto više od tri sata borbe bolji bio Jiri Lehačka sa 3:2. 

Fantastičan meč mogli su da prate navijači na KIA Areni u Melburnu. Češki teniser je mimo svih očekivanja uspeo da namuči favorizovanog Kamerona Norija i posle preokreta ga eliminiše sa Australijan opena te će on u četvrtom kolu igrati protiv Feliksa Ože Aljasima. 

Nori je bio 11. nosilac na Australijan openu i dobro je otvorio meč. Ipak, da bi mogao da ima problema nagovestio je već prvi set koji je Britanac uz dosta muke dobio posle taj-brejka. Lehačka se nije predao već je za pola sata poravnao na 1:1 u setovima. 

Informer

Ponovo je Nori uspeo da povede, ali je to bilo sve od britanskog tenisera u Melburnu. Lehačka se raspucao, u četvrtom setu predao je Britancu samo jedan servis gem. Nastavio je Čeh da igra u sjajnom ritmu pa je sa dva brejka došao na korak od pobede. U tom momentu se ponovo razbudio Kameron Nori, ali nije bilo spasa. 

Uspeo je Britanac samo da ublaži poraz pošto je oduzeo jedan servis svom rivalu.