Autor: Informer.rs

22.01.2023.

15:50

Foto: reuters

Sport

GLEDAO NOVAKA I POŽELEO DA BUDE TENISER, A DANAS... Đoković bio INSPIRACIJA najvećem IZNENAĐENJU!

Američki teniser Sebastijan Korda priznao je da je tenisom počeo da se bavi 2009. godine kada je pratio meč Radeka Štepaneka i Novaka Đokovića. Do tada je trenirao hokej. 

- Otišao sam sa ocem i sa Radekom Štepanekom 2009. godine na US open. Radek je na Artur Eš stadionu igrao tog dana sa Novakom Đokovićem. Meč se igrao u 10.30 uveče, a tribine su bile krcate. Sutradan sam rekao ocu da želim da igram tenis. Zaljubio sam se u taj sport, atmosferu na tribinama, tu mentalnu borbu između igrača. Ostalo je istorija - rekao je Sebastijan Korda.

Informer

Tada je Đoković inspirisao Sebastijana Kordu da zaigra tenis, a mladi Čeh sa američkim pasošem sada igra u živonoj formi. 

- Mislim da sam stvarno dobar u zaboravljanju loših stvari, u učenju iz grešaka, što kasnije primenjujem u mečevima. Naučio sam iz nekih poraza od Nadala, od neiskorišćene meč lopte protiv Đokovića. Mislim da mi je sve to zaista pomoglo, pogotovo u prošlom kolu protiv Medvedeva, da taj-brejk završim pobednički. Bitno je ostati pozitivan, strpljiv, učiti iz svih procesa - jasan je bio Korda.