Autor: Informer.rs

25.01.2023.

10:02

Foto: reuters

Sport

AMERIKANAC U NEVERICI ČEKA NOVAKA ILI ANDREJA! Ne mogu da verujem gde sam sada!

On je pobedio sunarodnika Bena Šeltona na Australijan openu, u četiri seta, 7:6 (6), 6:3, 5:7, 6:4.

Po završetku meča, Pol je rekao da je jako uzbuđen što će igrati protiv Đokovića ili Rubljova.

- Prvi put sam u polufinalu jednog grend slema, a Ben Šelton je prvi put napustio tlo SAD. Radio sam nekoliko intervjua proteklih dana, pitali su me kako je u četvrtfinalu, a ja sam rekao, polufinale zvuči malo bolje. Želim da budem tu, jako sam uzbuđen. Svako od nas sanja da je u drugoj nedelji grend slem turnira. Kako će biti, videćemo u petak. Prosto ne verujem gde sam sada! Ovo je dobro ne samo za američke navijače, već za sve. Drago mi je zbog Šeltona, dobro je radio. Tijafo je bio u polufinalu US Opena, ja sam ovde, dakle, dobra berba - rekao je Pol.

Informer

 

Pred kraj četvrtog seta, na brejk lopti u devetom gemu, nije znao gde će servirati Šelton, pa je pomalo nespretno od trenera Breda Stanja tražio savet.

- Pitao sam trenera šta da radim. Ceo dan sam imao problema sa brejk loptama. Nisam znao šta da radim, on jako dobro servira. Pogledao sam ka Bredu i pitao gde da krenem. Rekao je šta gde? Ben je čuo, on je rekao pokri T liniju, ja sam pokrio T liniju...Komično. Moramo malo bolje da krijemo savete - nasmejao se Pol.

Dodaje da nije bilo lako igrati protiv sunarodnika.

- Srećan sam da sam prošao ovaj meč. Nije bilo baš mnogo ritma, jako je teško igrati protiv njega i biće još mnogo dobrih mečeva za njega u budućnosti, u to sam siguran". Imao je i posebne navijače, a devojci je za rođendan poklonio pobedu. "Uzbuđen sam, mama je uskočila u avion i došla ovde. Pravo s posla je otišla, samo da bi stigla ovde. Tu je i moja devojka Pejdž, srećan ti rođendan, draga - poručio je Tomi Pol.